Beindult a Magyar falu program: közel ezer fejlesztés kezdődik a kistelepüléseken

MTI   
  Megosztom
Beindult a Magyar falu program: közel ezer fejlesztés kezdődik a kistelepüléseken

Újabb 964 kistelepülési fejlesztés indul a Magyar falu program keretében - tájékoztatott a Miniszterelnökség.

A program keretében újabb pályázatok eredményeit tette közzé a Miniszterelnökség: az óvodák játszóudvar-, udvar- és eszközfejlesztésére, illetve temetők fejlesztésére összesen 964 győztes pályázó kistelepülés kapott 4,69 milliárd forint támogatást; a kormány az "Óvoda udvar" című alprogramban 649 pályázatot támogat, míg a "Temető fejlesztése" című alprogramban 315 nyertest hirdetett. A pályázók mindkét kiírásnál kimerítették a rendelkezésre álló pályázati keretet.

A nyertes pályázók az Ügyfélkapun keresztül kapnak értesítést a döntésről, a támogatói okiratokat a döntést követő öt napon belül kibocsátják. A megítélt támogatás előlegét novemberben kiutalják.

A Magyar falu program keretében az 5000-nél kevesebb lakosú települések 76 százaléka, 2175 település jutott több mint 45 milliárd forint fejlesztési forráshoz. Négy további pályázat elbírálása még folyamatban van, a települések idén az összes megítélt támogatási forrást megkapják. A nyertesek listája elérhető a kormany.hu honlapon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kistelepülés

magyar falu program

fejlesztés

támogatás

beruházás