Indul a roham: rekord sok pénzt költhetnek el idén a magyarok karácsonykor

MTI   
  Megosztom
Indul a roham: rekord sok pénzt költhetnek el idén a magyarok karácsonykor

Idén 1200 milliárd forintot költhetnek a magyarok karácsonykor, decemberben, ami rekordot jelent - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán.

A webáruházakban 80 milliárd forint feletti rekordforgalom várható, a legutóbbi hónapban 40 százalékkal nőtt a forgalom, hosszú évek óta 30-40 százalékkal nő a webes költés. A webáruházakban műszaki cikkeket, ruhákat vesznek elsősorban az emberek.

Kitért arra, hogy egy átlagos család 25-30 ezer forintot költ ajándékra várhatóan, az elmúlt években a vásárlók tudatosabbak lettek a költekezésben Az eddigi adatok kedvező évet vetítenek előre, a növekedés a 6 százalékot közelíti - mondta Vámos György.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

karácsony

ajándék

költés

lakosság

webáruház