Nem csak egy fürdőhely: egész évben vár a Balaton

HelloVidék   
  Megosztom
Nem csak egy fürdőhely: egész évben vár a Balaton

Nagyon örülünk annak, hogy partnereinkkel, így szakmai segítőinkkel is sokat tudtunk tenni a Balatonért - mondta Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke a hozzájuk tartozó polgármesterek, és más illetékesek szigligeti találkozóján, ahol az elmúlt öt évet tették mérlegre, az Eszterházy pincében.

Ahogy a portál írja, Balassa Balázs szót ejtett az elmúlt öt év legfontosabb mérföldköveiről, mint például a vízgazdálkodásról, a balatoni kőberakóról, a nádasokról, a part rehabilitációról, az illegális csónakkikötőkről és az iszapkotrásról. Persze említést tett az idei egyik legjelentősebb problémájáról a tóban előforduló algásodásról, de kitért a horgászturizmusra, a balatoni bringaútra, a vadkárokra, az erdélyi kapcsolatokra is.

Beszélt többek közt a kiemelkedő munkát végzőknek járó Balaton-díjról is, de örömét fejezte kia a kitűnő nedűket népszerűsítő balatoni borok versenyével kapcsolatban, valamint méltatta a legjobb strandoknak minősítő Kékhullám zászlót, valamint az Év balatoni háza pályázatot. A szövetség céljai közül pedig az egész éves viharjelzést emelte ki.

Laposa Bence, a BSZ egyik társszerve, a Balatoni Kör elnöke kiemelte a tó természeti értékeit és a kitűnő szőlőültetvényeket is.

A mostani történelmi pillanatban olyan kormányzati lehetőség van, ami rengeteg előnnyel jár a Balatonra nézve. Az önkormányzatoknak, vállalkozóknak arra kell törekedni, hogy ebből együttműködéssel minél több beruházást meg tudjunk valósítani, különös tekintettel az idegenforgalomra. Lényeges a szállodák, strandok, az infrastruktúra fejlesztése, de nem egyértelműen szolgálják a tó érdekeit a lakóparkok, amik lassan körbeérik a tavat

- mondta Laposa Bence, aki külön kiemelte, a Balaton ma már jóval több, mint fürdőhely, ugyanis egész éves programot sokan kínálnak a partnál, kitűnőek a sporttal, horgászattal, kultúrával, gasztronómiával és borászattal kapcsolatos rendezvények.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

fejlesztés

polgármester

balatoni szövetség