Teljesen megújult Kaposvár belvárosa: erre ment el 1,1 milliárd forint

MTI   
  Megosztom
Teljesen megújult Kaposvár belvárosa: erre ment el 1,1 milliárd forint

Önkormányzati tulajdonú belvárosi üzletek, zöldterületek újultak meg Kaposváron, a több mint egy éven át tartó, 1,1 milliárd forintos fejlesztés záróeseményét kedden tartották a somogyi megyeszékhelyen.

L. Balogh Krisztina, az építészeti és építésügyi helyettes államtitkárság főosztályvezetője, Kaposvár volt főépítésze az eseményen újságíróknak elmondta: a kivitelezés keretében 11 épülethez tartozó 19 üzletben cseréltek nyílászárókat, javították a hőszigetelést, korszerűsítették a fűtési rendszert, a portálokon a városarculathoz jobban igazodó reklámfelületeket alakítottak ki.

A Kaposvár egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett fejlesztési program részeként megvalósult beruházásnak köszönhetően a város 11 pontján nőttek a zöldfelületek, megtörtént több tér, továbbá a Kossuth téri szökőkút és a Zsolnay-kút rekonstrukciója is, parkolókat alakítottak ki, 21 közterületi kamerát telepítettek

- közölte. L. Balogh Krisztina azt mondta, az összetett városrehabilitációs projekt eredményeként az érintett belvárosi üzletek vonzóbbak, fenntarthatóbbak, piacképesebbek lettek. Tóth István, Kaposvár főmérnöke úgy véli, hogy a fejlesztés élénkíti a helyi gazdaságot, hozzájárul a jó közérzethez. Kitért arra, hogy a beruházás egy még folyamatban lévő homlokzatfelújítást is magában foglal, ehhez az üzletek feletti társasházak tulajdonosai 50 százalékos támogatást kapnak az önkormányzattól.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kaposvár

zöldfelület

parkosítás

üzlet

fejlesztés

beruházás

városfejlesztés

szépítés