Teljesen megújult Kaposvár belvárosa: erre ment el 1,1 milliárd forint

MTI   
  Megosztom
Teljesen megújult Kaposvár belvárosa: erre ment el 1,1 milliárd forint

Önkormányzati tulajdonú belvárosi üzletek, zöldterületek újultak meg Kaposváron, a több mint egy éven át tartó, 1,1 milliárd forintos fejlesztés záróeseményét kedden tartották a somogyi megyeszékhelyen.

L. Balogh Krisztina, az építészeti és építésügyi helyettes államtitkárság főosztályvezetője, Kaposvár volt főépítésze az eseményen újságíróknak elmondta: a kivitelezés keretében 11 épülethez tartozó 19 üzletben cseréltek nyílászárókat, javították a hőszigetelést, korszerűsítették a fűtési rendszert, a portálokon a városarculathoz jobban igazodó reklámfelületeket alakítottak ki.

A Kaposvár egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett fejlesztési program részeként megvalósult beruházásnak köszönhetően a város 11 pontján nőttek a zöldfelületek, megtörtént több tér, továbbá a Kossuth téri szökőkút és a Zsolnay-kút rekonstrukciója is, parkolókat alakítottak ki, 21 közterületi kamerát telepítettek

- közölte. L. Balogh Krisztina azt mondta, az összetett városrehabilitációs projekt eredményeként az érintett belvárosi üzletek vonzóbbak, fenntarthatóbbak, piacképesebbek lettek. Tóth István, Kaposvár főmérnöke úgy véli, hogy a fejlesztés élénkíti a helyi gazdaságot, hozzájárul a jó közérzethez. Kitért arra, hogy a beruházás egy még folyamatban lévő homlokzatfelújítást is magában foglal, ehhez az üzletek feletti társasházak tulajdonosai 50 százalékos támogatást kapnak az önkormányzattól.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kaposvár

zöldfelület

parkosítás

üzlet

fejlesztés

beruházás

városfejlesztés

szépítés