Újabb területen kezdődik ültetés: méheknek is jól jöhet a fásítási program

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb területen kezdődik ültetés: méheknek is jól jöhet a fásítási program

A Vértesi Erdő Zrt. is csatlakozik az Országfásítási Programhoz, melyben az állami erdőgazdaságok területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. A program célja egyrészt az erdőterület közvetlen növelése, másrészt a figyelemfelhívás: az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat ad a klímaváltozás kihívásaira. A program során 86 településen ültetnek új erdőt. Olyan mintaterületek jönnek létre, ahol önkormányzati vagy magánterületeken dolgozó szakemberek számára bemutatókon tudják ismertetni a fásítások, erdőtelepítések folyamatát - írja a kemma.hu.

A Vértesi Erdő Zrt. öt településen, mintegy hatvan hektáron hajt végre telepítést. Fejér és Komárom-Esztergom megye meghatározó erdőgazdálkodójaként örömmel csatlakoztunk az Országfásítási Programhoz

- kezdte Encsi Csaba, a Vértesi Erdő Zrt. természetvédelmi és termelési főmérnöke.

Az erdősíthető területek főként az agrárium számára már nem hasznosíthatóak közül kerülnek ki. Erdőtelepítéseink legnagyobb részét őshonos fafajjal végezzük, de több esetben csak az akác telepítésével láttuk biztosítottnak a zárt erdők kialakítását. Hogy a telepítendő erdők természetességét és ellenálló képességét is javítsuk, jelentős mennyiségű hazai nyár elegyítését terveztük

- tette hozzá a főmérnök, aki kitért arra is, hogy a méhészeti hasznosítása sem elhanyagolható, ami gazdasági hasznot hajt és természetvédelmi okokból is jelentős.

Az erdész számára mindig ünnep egy új erdő telepítése. Remélem, a következő években sok ünnepelni valónk lesz

- emelte ki Encsi Csaba.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vértes

vértes erdő zrt

országfásítási program

erdőgazdálkodás

erdőgazdaságok