Újabb területen kezdődik ültetés: méheknek is jól jöhet a fásítási program

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb területen kezdődik ültetés: méheknek is jól jöhet a fásítási program

A Vértesi Erdő Zrt. is csatlakozik az Országfásítási Programhoz, melyben az állami erdőgazdaságok területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. A program célja egyrészt az erdőterület közvetlen növelése, másrészt a figyelemfelhívás: az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat ad a klímaváltozás kihívásaira. A program során 86 településen ültetnek új erdőt. Olyan mintaterületek jönnek létre, ahol önkormányzati vagy magánterületeken dolgozó szakemberek számára bemutatókon tudják ismertetni a fásítások, erdőtelepítések folyamatát - írja a kemma.hu.

A Vértesi Erdő Zrt. öt településen, mintegy hatvan hektáron hajt végre telepítést. Fejér és Komárom-Esztergom megye meghatározó erdőgazdálkodójaként örömmel csatlakoztunk az Országfásítási Programhoz

- kezdte Encsi Csaba, a Vértesi Erdő Zrt. természetvédelmi és termelési főmérnöke.

Az erdősíthető területek főként az agrárium számára már nem hasznosíthatóak közül kerülnek ki. Erdőtelepítéseink legnagyobb részét őshonos fafajjal végezzük, de több esetben csak az akác telepítésével láttuk biztosítottnak a zárt erdők kialakítását. Hogy a telepítendő erdők természetességét és ellenálló képességét is javítsuk, jelentős mennyiségű hazai nyár elegyítését terveztük

- tette hozzá a főmérnök, aki kitért arra is, hogy a méhészeti hasznosítása sem elhanyagolható, ami gazdasági hasznot hajt és természetvédelmi okokból is jelentős.

Az erdész számára mindig ünnep egy új erdő telepítése. Remélem, a következő években sok ünnepelni valónk lesz

- emelte ki Encsi Csaba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vértes

vértes erdő zrt

országfásítási program

erdőgazdálkodás

erdőgazdaságok