Nem várt döntés: kényszerpihenőre küldi dolgozóit a rácalmási gyár

Világgazdaság   
  Megosztom
Nem várt döntés: kényszerpihenőre küldi dolgozóit a rácalmási gyár

Európa egyik legnagyobb gumiüzemében kényszerszünetre küldik a dolgozókat, mert megteltek a raktárak. Az intézkedés nem jár elbocsátással - írja a Világgazdaság.

A Hankook Tire Magyarország Kft. arról tájékoztatta a lapot, hogy három napra leáll a rácalmási gyáruk. A döntés értelmében a gyártás november 28–30. között szünetel. Ahogy a portál írja, 80-100 ezer darabos kieséssel járhat a termelés felfüggesztése, de az erre vonatkozó kérdésekra a cég nem reagált.

Múlt pénteken a cég azzal indokolta a leállást a dolgozóknak írt levelében, hogy recesszióhoz vezetett a világgazdasági helyzet a nemzetközi piacokon. Ezt tetézte a nem várt meleg időjárás, ami negatívan hatott az eladásokra. Mindezek összessége miatt a Hankook abroncsai iránt csökkent a kereslet.

Éppen ezért a dél-koreai háttérrel rendelkező cég minden raktára, megtelt, és nem képes újabb termékek tárolására. Ezt az intézkedést követte az is, hogy a visszaeső megrendelések miatt a cég már bevezetett periodikus leállásokat Kínában és Dél-Koreában. Emiatt áll most le a rácalmási üzem is. Ugyan a menedzsment szerint megfelelően működik a gyár, ennek ellenére szintén apadó piaci­ igénnyel szembesültek. Ezért történik most a háromnapos leállás.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hankook

abroncsgyártó

rácalmás

hankook tire magyarország