Csak óvatosan a netes vásárlással: egyre több adatot csalnak ki az év vége felé

HelloVidék   
  Megosztom
Csak óvatosan a netes vásárlással: egyre több adatot csalnak ki az év vége felé

Az MKB Bank tapasztalatai alapján az év utolsó időszakában gyakoribbá válnak az adathalász támadások, melyek során a csalók megtévesztő telefonokkal, SMS-ekkel vagy e-mailekkel próbálják megszerezni a számlatulajdonosok, bankkártyabirtokosok adatait. Az adathalászok célja a személyes adatok, internetbanki azonosítók, biztonsági kódok, jelszavak, bankkártyaadatok megszerzése.

Az internetes csalók a bankok ügyfeleitől megtévesztő módon kicsalt adatokat – az ügyfelek tudta nélkül – a banki felületeken történő belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni!

Az internetes csalások módszerei folyamatosan változnak, bővülnek. A leggyakoribb már ismert elkövetési módszer az, hogy a csalók magyartalanul, helytelenül megfogalmazott e-mailt küldenek az ügyfeleknek egy olyan linkkel, amely a banki szolgáltatás valódi belépőoldalára kísértetiesen hasonlító, de hamis internetes oldalra vezet.

A csalók a hamis oldalon szerzik meg a belépéshez szükséges adatokat, kódokat, melyeket a valódi banki felületen csalárd módon, jogellenesen használnak fel. A Magyar Nemzeti Bank ajánlásaival összhangban az MKB Bank rendszeresen felhívja ügyfelei figyelmét az internetes csalások veszélyeire és kéri ügyfeleit arra, hogy az interneten történő ügyintézésük során a legnagyobb körültekintéssel járjanak el.

Az elektronikus banki szolgáltatások felhasználói részére készített összefoglalóval – melyet ide kattintva érhetnek el – az ügyfelek kellő tájékoztatást kaphatnak szolgáltatások tudatos és biztonságos igénybevételéhez, mindezzel ahhoz, hogy elkerüljék az ilyen és ehhez hasonló támadásokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bank

támadás

adathalászat

adathalász

bankkártya

csalás

átverés