Csak óvatosan a netes vásárlással: egyre több adatot csalnak ki az év vége felé

HelloVidék   
  Megosztom
Csak óvatosan a netes vásárlással: egyre több adatot csalnak ki az év vége felé

Az MKB Bank tapasztalatai alapján az év utolsó időszakában gyakoribbá válnak az adathalász támadások, melyek során a csalók megtévesztő telefonokkal, SMS-ekkel vagy e-mailekkel próbálják megszerezni a számlatulajdonosok, bankkártyabirtokosok adatait. Az adathalászok célja a személyes adatok, internetbanki azonosítók, biztonsági kódok, jelszavak, bankkártyaadatok megszerzése.

Az internetes csalók a bankok ügyfeleitől megtévesztő módon kicsalt adatokat – az ügyfelek tudta nélkül – a banki felületeken történő belépéshez és tranzakciók indításához tudják felhasználni!

Az internetes csalások módszerei folyamatosan változnak, bővülnek. A leggyakoribb már ismert elkövetési módszer az, hogy a csalók magyartalanul, helytelenül megfogalmazott e-mailt küldenek az ügyfeleknek egy olyan linkkel, amely a banki szolgáltatás valódi belépőoldalára kísértetiesen hasonlító, de hamis internetes oldalra vezet.

A csalók a hamis oldalon szerzik meg a belépéshez szükséges adatokat, kódokat, melyeket a valódi banki felületen csalárd módon, jogellenesen használnak fel. A Magyar Nemzeti Bank ajánlásaival összhangban az MKB Bank rendszeresen felhívja ügyfelei figyelmét az internetes csalások veszélyeire és kéri ügyfeleit arra, hogy az interneten történő ügyintézésük során a legnagyobb körültekintéssel járjanak el.

Az elektronikus banki szolgáltatások felhasználói részére készített összefoglalóval – melyet ide kattintva érhetnek el – az ügyfelek kellő tájékoztatást kaphatnak szolgáltatások tudatos és biztonságos igénybevételéhez, mindezzel ahhoz, hogy elkerüljék az ilyen és ehhez hasonló támadásokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bank

támadás

adathalászat

adathalász

bankkártya

csalás

átverés