Nagy beruházásra készülnek: ipari park épül Kaposváron

MTI   
  Megosztom
Nagy beruházásra készülnek: ipari park épül Kaposváron

Új ipari park alapkövét tették le Kaposváron kedden, a mintegy 36 hektáros terület 2020 tavaszára válik alkalmassá vállalkozások fogadására.

Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere az ünnepségen bejelentette: az önkormányzat 356 millió forintot költ az ipari tevékenységhez szükséges infrastruktúrára az egykori katonai bázis területén. Hozzátette, a néhai kaposvári polgármesterről, Németh Istvánról elnevezett helyi városfejlesztési program mintegy 190 milliárd forintos keretéből finanszírozott beruházás részeként közműveket, utakat, járdákat építenek és biztosítják a közvilágítást is.

A városban egy másik, 35 hektáros ipari park is létesül állami fejlesztés keretében, a kivitelezés a végéhez közeledik. Ott működik majd az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártóközpontja és regionális szervize

- tette hozzá a politikus.

Szita Károly utalt arra, hogy a 100 munkahelyet létrehozó Heros-projekttel párhuzamosan félmilliárd forintból oktatási és képzőközpontot hoznak létre, és a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem összefogásával beindul a műszaki szakemberképzés a városban.

Az új ipari parkokra Kaposvár meglévő két ipari parkjának telítettsége miatt van szükség. A polgármester reményét fejezte ki, hogy Kaposvár a jövőben még vonzóbb lesz a befektetők számára, erősödik gazdasága, a városban tovább csökken a már ma is országos átlag alatti munkanélküliség és emelkednek a fizetések.

Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője arról szólt, hogy Magyarország 150-200 milliárd forintból Európa legnagyobb ipari parki beruházás-sorozatába kezd, hogy a vállalkozások legkomolyabb igényeit is ki tudja elégíteni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ipari park

kaposvár