Fertőzésveszélyre figyelmeztet a Nébih: mutatjuk, mire figyeljenek a lótartók

MTI   
  Megosztom
Fertőzésveszélyre figyelmeztet a Nébih: mutatjuk, mire figyeljenek a lótartók

Betegségmegelőző intézkedésekre, és az előírt szűrővizsgálatok elvégzésére kéri a lótartókat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a laboratóriumuk megerősítette a kevésvérűség-fertőzöttséget két Pest megyei lótartó állatainál.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás azért hangsúlyozza a megelőzés jelentőségét, mivel a kevésvérűségre se gyógykezelés, sem megelőző oltás nincs. Ahogy jelezték, a háromévente kötelező szerológiai tesztet akkor is el kell végeztetni, ha a ló nem hagyja el a tartási helyét, az állatorvosi beavatkozást pedig csak szakember végezheti el.

A fertőzésveszélyes területről érkező lovakat, illetve a fedeztetésre szánt méneket ellenőrizni kell, és nem szabad vásárolni érvényes azonosító okmány nélküli állatot

- tették hozzá, majd kiemelték, a betegség miatt a helyi hatóság egy dunakeszi és két sóskúti lótartó helyen rendelt el forgalmi korlátozást.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lótartó

lovak

gazdaság

fertőzésveszély

veszély

nébih