Milliós beruházás: közösségfejlesztés kezdődik Miskolcon

HelloVidék   
  Megosztom
Milliós beruházás: közösségfejlesztés kezdődik Miskolcon

540 millió forintból közösségfejlesztési programok indulnak Miskolc több pontján. Az önkormányzat konzorciumi partnerekkel közösen szabadidős, bűnmegelőzési, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági programokat szervez a lakosság részére. A három uniós projekt célja, hogy a településrészek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése megtörténjen, a közösségi szerepvállalás megerősödjön.

A lakosság előzetes igényfelmérését követően kézműves, sport-és szabadidős, gasztronómiai, bűnmegelőzési programok, helytörténeti kiállítások, valamint társasjáték klubok indulnak, melyek ingyenesek és bárki csatlakozhat hozzájuk. A városrészekben információs pontokat alakítanak ki, melyek a közösségi akciók, események bázisául szolgálnak majd.

A „Városrészi együtthatók!” című, TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00001 azonosító számú projekt részeként az önkormányzat konzorciumban a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel közösen szerveznek programokat a belvárosban, a Népkertben, a Szentpéteri kapuban, Martinkertvárosban, Szirmán, a Petneházy bérházaknál, valamint Diósgyőr egyes részein. A 180 millió forintos támogatás hozzájárul a már meglévő helyi közösségek munkájához, valamint elősegíti új közösségek létrejöttét.

180 millió forintos uniós támogatásból, a „Miskolc Te Vagy!” című, TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00002 azonosító számú projekt részeként az önkormányzat konzorciumban a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-vel közösen szervez eseményeket az Avason, a Csabai kapuban, illetve Bulgárföld-Diósgyőr egyes területein, Hámorban és Lillafüreden.

Szintén a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. közreműködésével Diósgyőrben, Hejőcsabán, Görömbölyön és Miskolctapolcán is indulnak közösségfejlesztési programok, a „Legyünk együtt, tegyünk együtt!” című, TOP-6.9.2-16-MI1-2017-00003 azonosító számú projekt részeként. A 180 millió forintos projekt célja egy olyan közösség létrehozása, amely később önállóan vagy partnerségben is fenn tudja tartani tevékenységét. A programot az Európai Szociális Alap és hazai központi költségvetés 100% vissza nem térítendő támogatással finanszírozza.

A három projekt a Széchenyi 2020 program keretében 2021. december 31-ig valósul meg.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

borsod-abaúj-zemplén megye

közösség

közösségfejlesztés