Erről az ünnepek alatt se feledkezz meg: mutatjuk, meddig fizethetsz ezzel a bankjeggyel

MTI   
  Megosztom
Erről az ünnepek alatt se feledkezz meg: mutatjuk, meddig fizethetsz ezzel a bankjeggyel

Már csak 2019. december 31-ig lehet a készpénzes vásárlásoknál a régi 10 000 forintos bankjegyekkel fizetni, mert december végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat a forgalomból - közölte a jegybank a honlapján.

Mindez azt jelenti, hogy 2020. január 1-től már csak a 2014. december 1. után forgalomba került, megújított 10 000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni. Kiemelték azt is, hogy jelentősen elterjedtek a megújított tízezresek, amelyek a forgalomban levő 10 000 forintos címlet 95 százalékát teszik ki.

A 2019. december 31-ig be nem cserélt régi bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű ­törvényes fizetőeszközre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bankjegy

fizetés

határidő

ünnepek

ünnep

készpénz

készpénzes vásárlás