Bekötőút mentesíti Várpalota forgalmát: több mint 600 milliót költöttek rá

MTI   
  Megosztom
Bekötőút mentesíti Várpalota forgalmát: több mint 600 milliót költöttek rá

A közelmúltban Várpalotán 450 millióból korszerűsödött az úthálózat az elmúlt évek közúti fejlesztéseinek keretében. Hosszú távon az a cél, hogy az ország bármely pontjáról félórán belül elérhető legyen egy négysávos útszakasz.

Átadták a Veszprém megyei Ősi és Várpalota közötti bekötőutat, ami a várpalotai elkerülő út részeként mentesíti a városközpontot az átmenő forgalomtól. 770 méteren, részben új nyomvonalon, részben már meglévő út fejlesztésével valósult meg 608 millió forintból, megépülésével elkerülhetővé vált a városközpont. A közelmúltban Várpalotán egyébként 450 millióból korszerűsödött az úthálózat.

Az idei évben rekord összegben, összesen 566 milliárd forintból valósultak meg közúti fejlesztések, mondta el az átadáson Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára. 2016 és 2024 között országosan összesen közel 5000 milliárd forintot fordítanak közúti és vasúti fejlesztésre. A közúthálózat korszerűsítésére szánt 3200 milliárd forintból 1800 milliárd forint hazai forrásból származik.

A fejlesztések célja, hogy a ma még csak kétsávos főutakon elérhető megyei jogú városok gyorsabban, biztonságosabban megközelíthetők legyenek. Ezen kívül

Székesfehérvártól Veszprémig már végig négysávos úton autózhatunk. A két szomszédos megyeszékhely közötti szakaszon öt beruházásban, 27 kilométeren összesen közel 54 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a 8-as főút vonalán 2015 óta.

Címkép: MTI/Vasvári Tamás

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

várpalota

bekötőút

elkerülő út

fejlesztés