Bekötőút mentesíti Várpalota forgalmát: több mint 600 milliót költöttek rá

MTI   
  Megosztom
Bekötőút mentesíti Várpalota forgalmát: több mint 600 milliót költöttek rá

A közelmúltban Várpalotán 450 millióból korszerűsödött az úthálózat az elmúlt évek közúti fejlesztéseinek keretében. Hosszú távon az a cél, hogy az ország bármely pontjáról félórán belül elérhető legyen egy négysávos útszakasz.

Átadták a Veszprém megyei Ősi és Várpalota közötti bekötőutat, ami a várpalotai elkerülő út részeként mentesíti a városközpontot az átmenő forgalomtól. 770 méteren, részben új nyomvonalon, részben már meglévő út fejlesztésével valósult meg 608 millió forintból, megépülésével elkerülhetővé vált a városközpont. A közelmúltban Várpalotán egyébként 450 millióból korszerűsödött az úthálózat.

Az idei évben rekord összegben, összesen 566 milliárd forintból valósultak meg közúti fejlesztések, mondta el az átadáson Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára. 2016 és 2024 között országosan összesen közel 5000 milliárd forintot fordítanak közúti és vasúti fejlesztésre. A közúthálózat korszerűsítésére szánt 3200 milliárd forintból 1800 milliárd forint hazai forrásból származik.

A fejlesztések célja, hogy a ma még csak kétsávos főutakon elérhető megyei jogú városok gyorsabban, biztonságosabban megközelíthetők legyenek. Ezen kívül

Székesfehérvártól Veszprémig már végig négysávos úton autózhatunk. A két szomszédos megyeszékhely közötti szakaszon öt beruházásban, 27 kilométeren összesen közel 54 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a 8-as főút vonalán 2015 óta.

Címkép: MTI/Vasvári Tamás

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

várpalota

bekötőút

elkerülő út

fejlesztés