Sportolni és rendezvényeket tartani is lehet majd a nagykanizsai szupercsarnokban

MTI   
  Megosztom
Sportolni és rendezvényeket tartani is lehet majd a nagykanizsai szupercsarnokban

A városban egymást érik most a fejlesztések: pénteken adják át a forgalomnak a korábbi autóútból autópályává fejlesztett M70-est, emellett elkezdődött a mostanra betelt ipari park 100 hektáros bővítésének munkálata is. 

Megkezdődött Nagykanizsán a Modern városok program keretében megvalósuló multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok építése. Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára elmondta: a Modern városok program keretében, állami forrásból,

Ugyanennek a programnak a részeként készült el a korábbi autóútból autópályává fejlesztett M70-es, amit pénteken helyeznek forgalomba. Emellett elkezdődött a mostanra betelt ipari park 100 hektáros bővítésének munkálata is a városban.

Balogh László polgármester arról beszélt, hogy a korábban tervezett összeget az állam kiegészíti, így összesen mintegy 15 milliárd forintból épülhet meg a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnok. A megemelt összegről a támogatói okirat módosítását szerdán aláírták, csütörtökön pedig a ZÁÉV Zrt.-vel is aláírták a kivitelezői szerződést. A befejezésre hatszáz napos határideje van a cégnek, vagyis 2021 nyarának végére készülhet el a nagykanizsai létesítmény.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagykanizsa

fejlesztés

csarnok

beruházás