Meglépte a Posta: drágul a levélfeladás, mutatjuk az új tarifákat

MTI   
  Megosztom
Meglépte a Posta: drágul a levélfeladás, mutatjuk az új tarifákat

Folytatja a levéltermék-portfólió egyszerűsítését a Magyar Posta, valamint változnak a levélfeladási díjak is 2020. január elsejétől - közölte a Magyar Posta kedden.

A közlemény szerint január elsejétől az 50 gramm alatti tömegkategóriákat összevonják, így a 30 grammos közönséges levél ára nő, míg az 50 grammosé csökken. Az új ár belföldi 50 gramm tömeghatár alatt közönséges levelek esetében 135 forint lesz, a belföldi elsőbbségi levél díja pedig 185 forintra változik. Az 500 grammos tömeghatárú levelek elsőbbségi kézbesítése 515 forint, a nem elsőbbségieké 390 forint lesz. A 2 kilogrammig terjedő elsőbbségi levelek ára 1490 forintba, a nem elsőbbségiek díja 1185 forint lesz.

A további díjváltozások jórészt a vállalati ügyfeleket érintik, ott az átlagos áremelkedés mértéke közelít a 15 százalékhoz. Emlékeztettek, hogy december 1-jétől a Magyar Posta bevezette az azonosított közönséges küldeményt. Az azonosított levél igénybevételének előfeltétele, hogy a feladók elektronikus címadatokat küldjenek a postának és vonalkóddal azonosítsák a levelüket. A közlemény szerint a Magyar Posta levéltermékeinek árai európai összehasonlításban a legalacsonyabbak közé tartoznak és ez a 2020. január 1-jei áremelkedéssel sem változik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

posta

áremelés

drágulás

magyar posta

levél

levélfeladás

díjemelkedés