Nagyot mentek idén a gazdák: folyamatosan emelkedett az állattenyésztés aránya

Világgazdaság   
  Megosztom
Nagyot mentek idén a gazdák: folyamatosan emelkedett az állattenyésztés aránya

Növekedett idén az állattenyésztés aránya a teljes mezőgazdasági kibocsátásban. Az előzetes számítások szerint a növénytermesztés és a kertészet, illetve az állattenyésztés aránya az idén 61-39 százalék volt, míg tavaly 62-38 százalék. A teljes kibocsátás folyó alapáron számított értéke 3,1 százalékkal meghaladta a tavalyit - írja a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja összességében csökkent mennyiségben a mezőgazdaság kibocsátása, de növelték teljesítményüketa főbb állattenyésztési ágazatok. A szarvasmarhatartók 10, a sertéshizlalók pedig 4 százalékkal több terméket állítottak elő a tavalyinál, az élő baromfi mennyisége 1 százalékkal csökkent.

A termelői árak az ágazatban összességében 6 százalékkal emelkedtek, ezen belül az állatoké 9, az állati termékeké pedig 1 százalékkal nőtt tavaly óta. A sertés termelői ára 20 százalékkal, a baromfié 2 százalékkal nőtt a jelentés szerint

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állattartás

állattenyésztés