Brutális látvány: hatalmas szörnyekkel szelik át az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális látvány: hatalmas szörnyekkel szelik át az országot

Feltűnő látvány fogadhatja a Tisza-part területén áthaladó utazókat. Gigantikus lánctalpas megadarut állítottak fel, amely az uszályokról emeli le a Tiszaújvárosba érkező óriási berendezéseket - írja az infostart.hu

Az oldal szerint a lánctalpas daru 750 tonna maximum teherbírással rendelkezik, és 140 méter maximum emelési magasságot képes elérni. A Tisza-parton lévő ideiglenes kikötőnél felállított eszköz mintegy 70 megaméretű készüléket fogad majd, amelyek súlytartománya 10 és 408 tonna között van, méretük pedig néhány métertől 73 méterig terjed.

A készülékek többsége súlyuk és méretük miatt nem szállítható közúton. A daru december végén fogadta első szállítmányait Tiszaújvárosban. A Mol Petrolkémia Zrt. területén megkezdett beruházáshoz szükséges berendezések együttes tömege meghaladta az 1300 tonnát. Az említett eszközök a poliogyár működését fogják segíteni a jövőben.

A két desztilációs oszlopból, három tartályból és egy reaktórból álló rakomány több mint egy hónapja hagyta el a spanyolországi gyárat és a Földközi-tengeren, Fekete-tengeren, illetve a Dunán és a Tiszán keresztül, mintegy ötezer kilométeres úton érkezett Tiszaújvárosba. A szállítmány legnehezebb része két technológia tartály, amelyek tömege egyenként 172 tonna, átmérőjük 5 méter és magasságuk 29 méter.

A belgiumi Genkből indult a szállítmány másik fele: a városban négy vegyipari tornyot gyártottak a beruházáshoz. 2300 kilométert tett meg 8 ország területén keresztül a folyami szállítás során a rakomány, amelynek legnagyobb tömegű berendezése 220 tonna, 37 méter magas és 4 méter átmérőjű.

A szállítmányok az építési területig a kikötől egy kifejezetten erre a célra kialakított úton érkeznek. A lebonyolításhoz több átalakítást, különböző műveleteket végeztek, amelyeket a munka befejezését követően helyreállítanak.

Eközben egy több járműből álló túlméretes konvoj indult el Gönyűről Tiszaújvárosba szerda este. A járművek ütemezetten együtt haladnak az 1-es főút-813-as főút-M19-es autóút-M1-es autópálya-M0-s autóút-M31-es autópálya-M3-as autópálya útvonalon, majd két konvojra szétválva haladnak, pihenőidejüket pedig közösen veszik ki az M0-s autóúton, a 2-es és 3-as km között.

A szerelvények közlekedése kapcsán forgalomkorlátozásokra kell számítani, és fokozott figyelmet kérnek a járművek melletti elhaladáskor.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

szállítás

beruházás

túlsúlyos

mol

gyár

daru

tisza