Váratlan fordulat: sokan nyaralóra költenék a falusi csokot

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan fordulat: sokan nyaralóra költenék a falusi csokot

Nem feltétlenül a kormány tervei szerint alakul a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) felhasználása: a Balaton-parti településeken kínált lakások, lakóházak iránt érdeklődnek leginkább. A témához kapcsolódva a Pénzügyminisztérium szigorú ellenőrzéseket ígér - írja a Népszava.

A Népszava információi szerint néhányan trükközve a falusi csokkal, nem feltétlenül a kormány szándékához igazodva használnák fel a legfeljebb tízmilliós állami támogatást, hanem a Balaton-parti településeken kínált lakások, lakóházak iránt érdeklődnek inkább a helyi ingatlankereskedők összesítése alapján. A legnépszerűbb települések: Fonyód, Balatonkenese és Badacsonytomaj.

A reggeli cikkben úgy fogalmaznak: hogy eszerint sokan valójában nyaralóként szolgáló lakóház vásrálására vagy befektetési célra használnák fel az állami támogatást, miközben a legtöbb olyan kistelepülés, ahol nem akadt falusi csokos érdeklődés Baranyában, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Somogyban és Szabolcs-Szatmár-Beregben, az ország leszakadó kistérségeiben volt.

A falusi csokos ingatlanban az utolsó részfolyósítástól számított 90 napon belül lakóhelyet kell létesíteni és ezt a támogatást fizető hitelintézet ellenőrzi. Az érintett családnak ezt követően tíz évig életszerűen a támogatott ingatlanban kell laknia, ellenkező esetben a felvett támogatást kamatokkal együtt kell visszafizetni.

A HelloVidék falusi csok keresőjében te is megnézheted, hol lehet igényelni a támogatást és mit lehet tudni az érintett településről.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

falusi csok

balaton

nyaraló

lakóház

lakóingatlan