Itt az időpont: eddig válthatják be a nyugdíjasok a rezsiutalványokat

MTI   
  Megosztom
Itt az időpont: eddig válthatják be a nyugdíjasok a rezsiutalványokat

Már 18 milliárd forint értékben váltottak be rezsiutalványt a nyugdíjasok, ami a tavaly december 20-áig kézbesített utalványok csaknem 80 százaléka.

Októberben használták fel a legtöbb rezsiutalványt csekkbefizetéseknél a postákon: az összes utalvány egyharmadát. Így már 18 milliárd forint értékben váltották be a december 20-áig kézbesített 7,5 millió utalványt.

A postai beváltási statisztikák alapján minden hónapban 4. és 11. között váltják be a legtöbbet, mivel a csekkek befizetési határideje általában erre az időszakra esik.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

rezsi

rezsiutalvány

nyugdíjas

csekk

posta