Egyre több az Ökoiskola: ismét lehet pályázni a címért

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több az Ökoiskola: ismét lehet pályázni a címért

Magyarországon jelenleg minden harmadik diák jár ökoiskolába. A hálózat tagjai olyan iskolák, amelyek céljuknak tekintik a fenntarthatóságra nevelést. A most csatlakozókat már ezernél is több intézmény jó gyakorlatai segíthetik.

Megjelent az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím pályázat

Az ökoiskolai hálózat tagjai olyan iskolák vagy kollégiumok, amelyekben a fenntarthatóságra nevelés a napi működésbe épül. A hálózatban az ökoiskolák megosztják egymással tapasztalataikat, így eredményesebben működnek.

Most ismét lehet pályázni az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címért. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázat célja azon intézmények elismerése Ökoiskola és Örökös Ökoiskola címmel, amelyek a fenntarthatóságra nevelést kiemelt céljuknak tekintik, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részévé váljanak.

Közös felelősségünk, hogy a köznevelési intézmények munkája révén mind több fiatal váljon a környezet és az egészség megóvására elkötelezett felnőtté

- írja közleményében az EMMI.

Magyarországon jelenleg minden harmadik diák jár ökoiskolába. A papírmentes pályázat eredményeként még több gyermek és fiatal ismerkedhet meg a fenntarthatóság értékeivel, és gyakorolhatja majd az iskolákban a környezettudatosságot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma várja az elsőként pályázó, címmegújító és Örökös Ökoiskola címre pályázó intézmények jelentkezését a http://oktatasikerdoivek.emmi.gov.hu/index.php/384158?lang=hu linken.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

öko

ökoiskola

pályázat