Építkezési hullám csapott le a Dél-Alföldön: rengeteg korszerűsítés veszi kezdetét

HelloVidék   
  Megosztom
Építkezési hullám csapott le a Dél-Alföldön: rengeteg korszerűsítés veszi kezdetét

Uszoda és kézilabdacsarnok mellett, több kevésbé látványos, ugyanakkor a hétköznapokban is fontos beruházás valósul meg idén a megyében. Iskolákat, kollégiumokat fognak korszerűsíteni több tízmillió forintból - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, 2020 a fejlesztések és építkezések éve lesz, hiszen számos területen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok.

Folytatódik Szegeden az Etelka sori fedett uszoda építése. Ahogy említették, az aréna 8300 néző befogadására lesz alkalmas, de helyet ad majd kiállításoknak, koncerteknek is.

Emellett az erdészeti szakgimnáziumot is fel fogják újítani. Decemberben kötött szerződést az Agrárminisztérium a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium felújítására. A beruházás közel 98 millió forintba kerül.

Sor kerül majd a Rókusi Általános Iskola rekonstrukciójára is. A Szegedi Tankerületi Központ mintegy 50 millió forintot fordít majd arra, hogy az oktatási intézmény teljes elektromos és informatikai hálózatát valamint az épület nyílászáróit is korszerűsítsék.

Hódmezővásárhelyen a Eötvös József és a Kalmár Zsigmond Szakgimnáziumok, valamint a Cseresnyés Kollégium korszerűsítését tervezik. Erre február elejéig várják az ajánlatokat.

Felújítják a makói zsinagógát 33,6 millió forintból. még novemberben kötött szerződést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a közbeszerzésen kiválasztott kivitelezővel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

építkezés

szeged