Építkezési hullám csapott le a Dél-Alföldön: rengeteg korszerűsítés veszi kezdetét

HelloVidék   
  Megosztom
Építkezési hullám csapott le a Dél-Alföldön: rengeteg korszerűsítés veszi kezdetét

Uszoda és kézilabdacsarnok mellett, több kevésbé látványos, ugyanakkor a hétköznapokban is fontos beruházás valósul meg idén a megyében. Iskolákat, kollégiumokat fognak korszerűsíteni több tízmillió forintból - írja a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, 2020 a fejlesztések és építkezések éve lesz, hiszen számos területen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok.

Folytatódik Szegeden az Etelka sori fedett uszoda építése. Ahogy említették, az aréna 8300 néző befogadására lesz alkalmas, de helyet ad majd kiállításoknak, koncerteknek is.

Emellett az erdészeti szakgimnáziumot is fel fogják újítani. Decemberben kötött szerződést az Agrárminisztérium a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium felújítására. A beruházás közel 98 millió forintba kerül.

Sor kerül majd a Rókusi Általános Iskola rekonstrukciójára is. A Szegedi Tankerületi Központ mintegy 50 millió forintot fordít majd arra, hogy az oktatási intézmény teljes elektromos és informatikai hálózatát valamint az épület nyílászáróit is korszerűsítsék.

Hódmezővásárhelyen a Eötvös József és a Kalmár Zsigmond Szakgimnáziumok, valamint a Cseresnyés Kollégium korszerűsítését tervezik. Erre február elejéig várják az ajánlatokat.

Felújítják a makói zsinagógát 33,6 millió forintból. még novemberben kötött szerződést a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a közbeszerzésen kiválasztott kivitelezővel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

építkezés

szeged