Elkelt a hollóházi porcelángyártó: kiderült, mennyit adtak érte

HelloVidék   
  Megosztom
Elkelt a hollóházi porcelángyártó: kiderült, mennyit adtak érte

A vevő kilétét egyelőre homály fedi. Az árverésen egyetlen licitáló volt, aki a kikiáltási ár összegéért jutott hozzá a céghez. A befektetőnek fenn kell tartania a háztartási kerámia gyártását, kötelezettséget kellett vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére is.

Korábban mi is megírtuk, hogy a magyar állam magánkézbe adja a hollóházi porcelángyártót. Bár az elmúlt években több száz milliót költöttek a cég talpraállítására, nem sikerült tartós növekedési pályára állítani. Az eladással kapcsolatos árverési hirdetmény decemberben jelent meg az Elektronikus aukciós rendszerben. A 30 millió forint jegyzett tőkéjű Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészeinek kikiáltási ára 175 millió forint volt, licitálni január 14-16. között lehetett.

A Napi.hu arról számolt be, hogy

A vevő egyelőre ismeretlen. A cégnek nem volt jelentős ingatlanvagyona, a gyártáshoz használt ingatlanokat eddig bérelte. Emellett a Hollóháza védjegy is az állam tulajdona, ennek használatárért is fizetnie kell gyártónak. A befektetőnek fenn kell tartania a háztartási kerámia gyártását, kötelezettséget kellett vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére is.

A portál azt valószínűsíti, hogy nem a háztartási, hanem az ipari és az épületkerámia gyártása jelenti majd az igazi üzletet a nyertes pályázónak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hollóházi porcelángyár

hellovidék