Elkelt a hollóházi porcelángyártó: kiderült, mennyit adtak érte

HelloVidék   
  Megosztom
Elkelt a hollóházi porcelángyártó: kiderült, mennyit adtak érte

A vevő kilétét egyelőre homály fedi. Az árverésen egyetlen licitáló volt, aki a kikiáltási ár összegéért jutott hozzá a céghez. A befektetőnek fenn kell tartania a háztartási kerámia gyártását, kötelezettséget kellett vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére is.

Korábban mi is megírtuk, hogy a magyar állam magánkézbe adja a hollóházi porcelángyártót. Bár az elmúlt években több száz milliót költöttek a cég talpraállítására, nem sikerült tartós növekedési pályára állítani. Az eladással kapcsolatos árverési hirdetmény decemberben jelent meg az Elektronikus aukciós rendszerben. A 30 millió forint jegyzett tőkéjű Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészeinek kikiáltási ára 175 millió forint volt, licitálni január 14-16. között lehetett.

A Napi.hu arról számolt be, hogy

A vevő egyelőre ismeretlen. A cégnek nem volt jelentős ingatlanvagyona, a gyártáshoz használt ingatlanokat eddig bérelte. Emellett a Hollóháza védjegy is az állam tulajdona, ennek használatárért is fizetnie kell gyártónak. A befektetőnek fenn kell tartania a háztartási kerámia gyártását, kötelezettséget kellett vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére is.

A portál azt valószínűsíti, hogy nem a háztartási, hanem az ipari és az épületkerámia gyártása jelenti majd az igazi üzletet a nyertes pályázónak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hollóházi porcelángyár

hellovidék