Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

24.hu   
  Megosztom
Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

A fagyhalál áldozatainak száma 95-re nőtt szeptember közepétől január közepéig. A Magyar Szociális Fórum összesítése szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, hiszen január 5-ig hetvennégyen hűltek ki végzetesen Magyarországon - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írja, a szervezet úgy véli, tavalyhoz képest többen vesztették életüket a hideg miatt. Az áldozatok közül a legtöbben a saját, fűtetlen lakásukban haltak meg. Ezt követi azoknak a száma, akik a kórházba szállításuk közben vagy beszállításuk után hunytak el. De közel ugyanennyien vesztették életüket azok is, akik a szabad ég alatt hűltek ki.

Tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig. Az emberéletben keletkezett veszteség növekvő tendenciájú az egy évvel ezelőttihez képest.

- ismertette a Magyar Szociális Fórum.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

hideg

fagyás

halál

áldozat