Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

24.hu   
  Megosztom
Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

A fagyhalál áldozatainak száma 95-re nőtt szeptember közepétől január közepéig. A Magyar Szociális Fórum összesítése szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, hiszen január 5-ig hetvennégyen hűltek ki végzetesen Magyarországon - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írja, a szervezet úgy véli, tavalyhoz képest többen vesztették életüket a hideg miatt. Az áldozatok közül a legtöbben a saját, fűtetlen lakásukban haltak meg. Ezt követi azoknak a száma, akik a kórházba szállításuk közben vagy beszállításuk után hunytak el. De közel ugyanennyien vesztették életüket azok is, akik a szabad ég alatt hűltek ki.

Tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig. Az emberéletben keletkezett veszteség növekvő tendenciájú az egy évvel ezelőttihez képest.

- ismertette a Magyar Szociális Fórum.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

hideg

fagyás

halál

áldozat