Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

24.hu   
  Megosztom
Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

A fagyhalál áldozatainak száma 95-re nőtt szeptember közepétől január közepéig. A Magyar Szociális Fórum összesítése szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, hiszen január 5-ig hetvennégyen hűltek ki végzetesen Magyarországon - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írja, a szervezet úgy véli, tavalyhoz képest többen vesztették életüket a hideg miatt. Az áldozatok közül a legtöbben a saját, fűtetlen lakásukban haltak meg. Ezt követi azoknak a száma, akik a kórházba szállításuk közben vagy beszállításuk után hunytak el. De közel ugyanennyien vesztették életüket azok is, akik a szabad ég alatt hűltek ki.

Tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig. Az emberéletben keletkezett veszteség növekvő tendenciájú az egy évvel ezelőttihez képest.

- ismertette a Magyar Szociális Fórum.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

hideg

fagyás

halál

áldozat