Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

24.hu   
  Megosztom
Sorra szedi áldozatait a hideg: már közel százan vesztették életüket

A fagyhalál áldozatainak száma 95-re nőtt szeptember közepétől január közepéig. A Magyar Szociális Fórum összesítése szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, hiszen január 5-ig hetvennégyen hűltek ki végzetesen Magyarországon - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írja, a szervezet úgy véli, tavalyhoz képest többen vesztették életüket a hideg miatt. Az áldozatok közül a legtöbben a saját, fűtetlen lakásukban haltak meg. Ezt követi azoknak a száma, akik a kórházba szállításuk közben vagy beszállításuk után hunytak el. De közel ugyanennyien vesztették életüket azok is, akik a szabad ég alatt hűltek ki.

Tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig. Az emberéletben keletkezett veszteség növekvő tendenciájú az egy évvel ezelőttihez képest.

- ismertette a Magyar Szociális Fórum.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagy

hideg

fagyás

halál

áldozat