Újabb postákra kerül lakat: egy budapesti és egy vidéki kisposta is bezár

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb postákra kerül lakat: egy budapesti és egy vidéki kisposta is bezár

Újabb kisposták zárnak be végleg januárban: ezúttal egy budapesti és egy vidéki postára kerül végleg lakat. Nagy terhek kerültek le a postások válláról a kormány szerint, de a Magyar Posta a döntést még nem indokolta - írja a napi.hu.

A lap információi szerint ismét bezár két kisposta: a Békés megyei Kisdombegyházán október 17-én nyitott ki utoljára a helyi posta, ezúttal pedig egy budapestire és egy szentendreire kerül véglegesen lakat. A Magyar Posta egyelőre nem indokolta a döntést, de a kormány szerint nagy terhek kerültek le a postások válláról.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2020. január 17-én pénteken 12 órától a Szentendre Füzespark posta véglegesen bezár. Az egyetemes postai szolgáltatások Szentendre 1 postán (Szentendre Kossuth Lajos utca 23-25.) vehetők igénybe

- közölte a Magyar Posta.

A fővárosban található, Budapest 111 számú posta az Etele téren pedig január 24-én pénteken 13 órától zár be véglegesen.

A lap korábban beszámolt róla, hogy egy bezárási hullám indulhat el a falusi kispostákhoz kapcsolódóan és szakszervezeti forrásuk szerint közel 300 postai hivatalra kerülhet lakat, ám ezt az állami társaság cáfolta.

A KSH adatai szerint 2018 végén 2437 volt a postai szolgáltatóhelyek száma, alvállalkozók további 245 hivatalt üzemeltettek, míg mobilpostai szolgáltatással 1136 település rendelkezett.

A jelenlegi postai szolgáltatóhelyek számát figyelembe véve a Magyar Posta több mint 40 százalékkal több postahelyen biztosítja az ügyfelek számára a postai szolgáltatások minél könnyebb, lakóhelyhez közeli elérésének lehetőségét

- fogalmazott az oldalnak írásbeli válaszában Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

A politikus szerint további terhet vett le a postások válláról, hogy a cég felülvizsgálta kiskereskedelmi, hírlapértékesítési és befektetési tevékenységét és a Magyar Posta Zrt. december 4-én bejelentette a hírlapkézbesítő leánycége, a Pohírker Postai Hírlapkereskedelmi Zrt. végelszámolással történő megszűnését.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

posta

magyar posta

bezár