Apokalipszisre figyelmeztetnek a méhészek: sürgősen változtatni kéne

HelloVidék   
  Megosztom
Apokalipszisre figyelmeztetnek a méhészek: sürgősen változtatni kéne

Európa-szerte tüntetnek, arra akarják felhívni a figyelmet, hogy méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság. Azt akarják elérni, hogy az Európai Unió tisztességes piaci feltételeket biztosítson nekik. A szakember szerint az európaiak egy dolgot tudnak tenni: európai mézet kell vásárolniuk.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szerint méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság - ezt annak apropóján nyilatkozta az Inforádiónak, hogy Európa-szerte, többek között Brüsszelben, Párizsban és Amszterdamban is tüntetnek a méhészek januárban. A demonstrációkat a Magyarországon bejegyzett Egyesület az Európai Méhekért szervezi. Az olcsó kínai méz és a környezeti károk, vegyszerek miatt mennek utcára, és azt akarják elérni, hogy az Európai Unió tisztességes piaci feltételeket biztosítson nekik.

Fulmer-Takács Ferenc, az egyesület vezetője azt mondja, a méhészetek körülményei folyamatosan romlanak a felsorolt okok miatt. Azt is hozzátette, hogy a politika, tehát a kormányok nélkül szeretnék megoldni a problémájukat.

Elkövetünk mindent, hogy a jogszabályokat is megváltoztassák, de ezek nélkül is tudunk eredményt elérni. Az emberek figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy itt drámai változások vannak

– hangzott el az adásban. A szakember szerint az európaiak egy dolgot tudnak tenni:

Korábban az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Bross Péter azt nyilatkozta az M1-nek, hogy méhészek nélkül össze fog dőlni a mezőgazdaság, ezért az Európai Uniónak tisztességes piaci feltételeket kell biztosítania nekik.

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közlése alapján az EU-ba évente 250 ezer tonna méz jön be, a fele Ázsiából. Kína a világ méztermelésének harmadát, 550 ezer tonna mézet termel. Ez a nagy mennyiségű olcsó méz meghatározza a többi méz, így a magyar méz árát is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

méhészek

országos magyar méhészeti egyesület