Milliárdos VIP beruházás: pénzért nevezheted el a projektet

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos VIP beruházás: pénzért nevezheted el a projektet

A Hegyeshalom és Bezenye határában lévő több mint 300 hektáron egy átfogó projekt valósul meg: modern lakóövezet, munkahelyek, egyedülálló technológiák találkozhatnak. Olyan koncepciót dolgoztak ki, amely egyedülállóan egyesíti a munka, a lakhatás és az élet területeit. A kormánytól VIP-címet kiérdemelt projektnek most pénzdíjas versenyen keresik a megfelelő nevet - írja a kisalfold.hu.

A lap beszámolt arról, hogy az egykori Eurovegas területeken, Hegyeshalom és Bezenye határában lévő több mint 300 hektáron, Hubert Schulte-Kemper, a FAKT AG vezérigazgatója szerint olyan átfogó koncepciót dolgoztak ki, amely egyedülállóan egyesíti a munka, a lakhatás és az élet területeit. A német ingatlanberuházó cég, a FAKT AG együttműködési szerződést írt alá a Széchenyi István Egyetem mellett a bezenyei és a hegyeshalmi önkormányzatokkal.

Tavaly októberben a magyar kormány a Mercedeshez vagy az Audihoz hasonlóan VIP-státuszt ítélt a beruházásnak. A vállalkozásnak, valamint együttműködő partnereinek ez a rendelet jelentősen egyszerűsíti, továbbá felgyorsítja az ügyintézési folyamatokat, mivel a kormány külön kapcsolattartót nevezett ki erre vonatkozóan.

Létrehozták a FAKT Hungária Kft.-t, amely tavaly árverésen megvásárolta a területet. Továbbá az egyes projektelemekre tizenkét leányvállalatot is alapítottak. Már kidolgozás alatt állnak az egymilliárd eurónál magasabb összegű koncepcióhoz a logisztikai, közigazgatási és a lakóterület részletes tervei. Közép-Európában egyedülállónak számító központ jön létre a mezőgazdasági termékek előállítására, feldolgozására és forgalmazására az ígéretek alapján. Piacvezető technológiákat, gyártási folyamatokat és kutatási eredményeket használnának fel olyan élelmiszerek előállításához, amelyek megfelelnek a vezető európai kiskereskedelmi cégek minőségi, átláthatósági és fenntarthatósági követelményeinek. Kiemelték, hogy 3000-5000 hosszú távú biztonságos munkahelyet teremtenének a beruházással.

A tervek szerint egy modern lakóövezet is készül, több mint 1000 lakóházzal, családi házakkal, sorházakkal, vásárlási lehetőségekkel, gasztronómiai kínálattal, szállodával és konferenciatermekkel. A területen lennének zöldterületek, játszóterek, szabadidős területek, óvoda, iskola és szakképzési központ is.

Nagy nap a mai: mérföldkő Bezenyének, a térségnek, az országnak

- mondta Márkus Erika bezenyei polgármester a keddi együttműködési szerződés aláírását követően.

Szőke László, a hegyeshalmi polgármester hozzáfűzte: érdemes volt várni és örül, hogy mezőgazdasági fejlesztés lesz területen, ahol nap- és egyéb zöldenergiát használnak fel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék