Milliárdos fejlesztés: folytatódnak a belvízelvezetési munkálatok Nyíregyházán

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés: folytatódnak a belvízelvezetési munkálatok Nyíregyházán

Újabb projektelemekkel folytatódik Nyíregyháza egymilliárd forint értékű csapadékvíz-elvezetési programja - közölte a város polgármestere sajtótájékoztatón pénteken.

Elhanyagolt rendszert örököltek 2010-ben, a település egyes részein mintegy kétszáz házat veszélyeztetett a belvíz, illetve a csatornák hiánya. Az önkormányzat ezért átfogó megoldási koncepciót dolgozott ki, ennek keretében készült el 2012-ben a belvízprogram, majd kezdődhetett meg a kivitelezése hazai és uniós pályázati támogatások segítségével

- mondta Kovács Ferenc.

Azóta megvalósult az Igrice-csatorna és a bujtosi városliget rendbetétele, záportározók és csatornarendszerek épültek, 2015-ben pedig befejeződött a 2009 óta húzódó városi szennyvízelvezetési projekt is

- emlékeztetett a polgármester, aki hozzátette Nyíregyháza eddig több mint kétmilliárd forint pályázati forrást nyert el belvízelvezetési programok megvalósítására, ennek a része a most folytatódó egymilliárdos környezetvédelmi-infrastrukturális beruházás is.

A fejlesztés keretében elkészültek a nyugati elkerülő út építésével kapcsolatos csatornázási munkák, több borbányai utcában épültek csapadékvíz-elvezető átemelők és tározók. A projekt hátralévő részében a Déli ipartelep és Nyírszőlős közterületi csatornahálózatának rekonstrukcióját végzik el, idén augusztusig.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza