Trükk vagy spórolás? Kiderült az igazság a boltok giga termékeiről

Pénzcentrum   
  Megosztom
Trükk vagy spórolás? Kiderült az igazság a boltok giga termékeiről

A legtöbben ismerhetik azt az évtizedes ökölszabályt bevásárláskor, hogy a nagyobb kiszereléssel többet lehet spórolni: generációk nőttek fel ezt a régi beidegződést követve. Régen akár ez igaz is lehetett, de manapság már résen kell lenni a boltban, és a Nielsen adatai alapján úgy tűnik, tudják ezt a magyar vásárlók is. Nem mindegy, milyen egységáron lehet beszerezni a termékeket - és olykor ebben a tekintetben nem a legnagyobb kiszerelés a legkedvezőbb. A Pénzcentrum utánajárt a dolognak, hogy kiderüljön megállja-e még a helyét a "nagyobbal jól jár" szlogen. A cikkből az is kiderült, hogy milyen termékekből szeretnek bespájzolni a magyar vásárlók.

Az egyik legfontosabb alapvetés az akcióvadászoknál és a spórolás szerelmeseinél, hogy ha valamilyen termékből a nagyobb kiszerelést választjuk, akkor bizony rengeteget lehet fogni a számla végösszegén. Sokan már automatikusan nyúlnak is a polcokon az ötliteres olaj, a 6 kilós mosópor vagy éppen a nagy Nutella után - ám lehet, hogy ez a nagykiszerelés-trükk csak egy hatalmas mítosz, amelyre évtizedek óta Magyarország háromnegyede felült.

A nagy kiszerelésű termékek és a boltok kapcsolatát vizsgáló körképből kiderült, hogy giga-termékekből leginkább a hiperek tartanak fenn nagyobb készletet - ami a tágabb szortiment miatt kézenfekvő. A szupermarketekben is vannak XXL-es termékek, de általában csak akciók keretein belül tartanak nagyobb készletet.

A teljes cikk a Pénzcentrum oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

vásárlás

nagy kiszerelés

bolt

árak

akció