Trükk vagy spórolás? Kiderült az igazság a boltok giga termékeiről

Pénzcentrum   
  Megosztom
Trükk vagy spórolás? Kiderült az igazság a boltok giga termékeiről

A legtöbben ismerhetik azt az évtizedes ökölszabályt bevásárláskor, hogy a nagyobb kiszereléssel többet lehet spórolni: generációk nőttek fel ezt a régi beidegződést követve. Régen akár ez igaz is lehetett, de manapság már résen kell lenni a boltban, és a Nielsen adatai alapján úgy tűnik, tudják ezt a magyar vásárlók is. Nem mindegy, milyen egységáron lehet beszerezni a termékeket - és olykor ebben a tekintetben nem a legnagyobb kiszerelés a legkedvezőbb. A Pénzcentrum utánajárt a dolognak, hogy kiderüljön megállja-e még a helyét a "nagyobbal jól jár" szlogen. A cikkből az is kiderült, hogy milyen termékekből szeretnek bespájzolni a magyar vásárlók.

Az egyik legfontosabb alapvetés az akcióvadászoknál és a spórolás szerelmeseinél, hogy ha valamilyen termékből a nagyobb kiszerelést választjuk, akkor bizony rengeteget lehet fogni a számla végösszegén. Sokan már automatikusan nyúlnak is a polcokon az ötliteres olaj, a 6 kilós mosópor vagy éppen a nagy Nutella után - ám lehet, hogy ez a nagykiszerelés-trükk csak egy hatalmas mítosz, amelyre évtizedek óta Magyarország háromnegyede felült.

A nagy kiszerelésű termékek és a boltok kapcsolatát vizsgáló körképből kiderült, hogy giga-termékekből leginkább a hiperek tartanak fenn nagyobb készletet - ami a tágabb szortiment miatt kézenfekvő. A szupermarketekben is vannak XXL-es termékek, de általában csak akciók keretein belül tartanak nagyobb készletet.

A teljes cikk a Pénzcentrum oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

vásárlás

nagy kiszerelés

bolt

árak

akció