450 fős cég gyártja majd Debrecenben az elektromos autók alkatrészeit

HelloVidék   
  Megosztom
450 fős cég gyártja majd Debrecenben az elektromos autók alkatrészeit

A Continental elektromobilitással foglalkozó területe külön működési önállóságot, saját identitást kapott 2019-ben Vitesco Technologies néven. A fenntarthatóság, a környezet megóvása, a vezetési élmény és az egyéni vásárlói preferenciák miatt rendkívül magas növekedési pályára állt az ezen megoldások iránti igény.

A Continental elektromobilitással foglalkozó területe külön működési önállóságot, saját identitást kapott 2019-ben Vitesco Technologies néven. A kifejezetten elektromobilitásra fókuszáló debreceni egységben ma már 100-an dolgoznak. Makray Réka HR igazgató a Portfoliónak nyilatkozott arról, hogy ez az egyik legnagyobb hatású folyamat az iparágban, hiszen a fenntarthatóság, a környezet megóvása, a vezetési élmény és az egyéni vásárlói preferenciák következtében rendkívül magas növekedési pályára állt az ezen megoldások iránti igény.

Idén is magas létszámmal vesznek fel munkatársakat, az első félévben főleg mérnöki és további támogatói munkaköröket hirdetnek meg. Ahogy a gyártás beindul, elkezdődik a termelési munkakörök betöltése is, várhatóan inkább az év második felében.

A cég tavaly a Debreceni Egyetemmel stratégiai megállapodást kötött. Szoros együttműködést alakítottak ki a mechatronikai tanszékkel, de jelen vannak a gépészmérnöki tanszék oktatásában is. A Debreceni Szakképzési Központtal kötött megállapodás értelmében pedig bekapcsolódnak a duális oktatási rendszerbe.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

continental

elektromos autó

alkatrészgyártás

elektromobilitás