Szigor jön: bukhatják a családi pótlékot a tanárukkal erőszakoskodó diákok

HelloVidék   
  Megosztom
Szigor jön: bukhatják a családi pótlékot a tanárukkal erőszakoskodó diákok

Iskolarendészet, bekamerázott osztálytermek jelenthetik a megoldást az államtitkár szerint. Azt remélik, ennek lesz visszatartó ereje az iskolai erőszak kezelésében, de adott esetben a családok is számíthatnak szankciókra.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, hogy azokban az iskolákban, ahol sok erőszakos cselekmény történik, iskolarendészetet állítanának fel. Elmondása szerint intézményi kérésre kerülhet ilyenre sor, fontos szerepet játszik benne az is, hogy a tantestület hogyan ítéli meg a helyzetet. Felidézte, hogy az utóbbi időben több olyan videó is kikerült a közösségi média felületeire, amik tanárverést, a tanárok inzultálását rögzítették. Ezek a problémák valószínűleg korábban is léteztek, de annak idején nem vagy csak kisrészben kerültek napvilágra.

Az államtitkár szerint fontos, hogy ne csak a pedagógusok felkészültségét vizsgálják, hanem azt is átgondolják, miként tudnak állami, technikai eszközökkel segíteni, hogy ne forduljanak elő ilyen durva, megalázó helyzetek. Példaként a kamerarendszert említette (ami a visszakövetésben is hasznos lenne), és a vészhívót. Az iskolarendészet felállítására egyelőre nincsenek konkrét tervek, azt azonban hangsúlyozta: nem szeretnék visszahozni azt a régi módit, aminek az volt az alapja, hogy a tanár, visszaélve hatalmi helyzetével, fizikai fenyítést is alkalmazott a szabályok betartatására vagy büntetésként. Iskolarendészeti feladatokat egyébként is olyan személyre bíznának, aki a nevelésben, oktatásban nem vesz részt.

Maruzsa szerint a cél nem a kriminalizálás, hanem a megelőzés, abban bíznak, hogy az iskolarendészetnek, a bekamerázásnak visszatartó ereje lesz majd. Arra is kitért, hogy

Az adást itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

családi pótlék

maruzsa zoltán

köznevelési államtitkár