Szigor jön: bukhatják a családi pótlékot a tanárukkal erőszakoskodó diákok

HelloVidék   
  Megosztom
Szigor jön: bukhatják a családi pótlékot a tanárukkal erőszakoskodó diákok

Iskolarendészet, bekamerázott osztálytermek jelenthetik a megoldást az államtitkár szerint. Azt remélik, ennek lesz visszatartó ereje az iskolai erőszak kezelésében, de adott esetben a családok is számíthatnak szankciókra.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, hogy azokban az iskolákban, ahol sok erőszakos cselekmény történik, iskolarendészetet állítanának fel. Elmondása szerint intézményi kérésre kerülhet ilyenre sor, fontos szerepet játszik benne az is, hogy a tantestület hogyan ítéli meg a helyzetet. Felidézte, hogy az utóbbi időben több olyan videó is kikerült a közösségi média felületeire, amik tanárverést, a tanárok inzultálását rögzítették. Ezek a problémák valószínűleg korábban is léteztek, de annak idején nem vagy csak kisrészben kerültek napvilágra.

Az államtitkár szerint fontos, hogy ne csak a pedagógusok felkészültségét vizsgálják, hanem azt is átgondolják, miként tudnak állami, technikai eszközökkel segíteni, hogy ne forduljanak elő ilyen durva, megalázó helyzetek. Példaként a kamerarendszert említette (ami a visszakövetésben is hasznos lenne), és a vészhívót. Az iskolarendészet felállítására egyelőre nincsenek konkrét tervek, azt azonban hangsúlyozta: nem szeretnék visszahozni azt a régi módit, aminek az volt az alapja, hogy a tanár, visszaélve hatalmi helyzetével, fizikai fenyítést is alkalmazott a szabályok betartatására vagy büntetésként. Iskolarendészeti feladatokat egyébként is olyan személyre bíznának, aki a nevelésben, oktatásban nem vesz részt.

Maruzsa szerint a cél nem a kriminalizálás, hanem a megelőzés, abban bíznak, hogy az iskolarendészetnek, a bekamerázásnak visszatartó ereje lesz majd. Arra is kitért, hogy

Az adást itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

családi pótlék

maruzsa zoltán

köznevelési államtitkár