Minden megváltozhat: így vetik be a drónokat a mezőgazdaságban

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Minden megváltozhat: így vetik be a drónokat a mezőgazdaságban

Az agrárium drónjait elsősorban terepfelmérésre, a vízellátottság vizsgálatára használják, nagy lehetőséget látnak benne a szakemberek. Egyre többen alkalmazzák is őket.

A drónok nemcsak megfigyelésre használhatóak, alkalmazásuk egyre jobban terjed a mezőgazdaságban is, ahol a műszerek által nyert adatok elemzésével egyebek között a fejlesztéshez nélkülözhetetlen információkhoz juthatnak a gazdálkodók. A témáról szombati számában ír a Magyar Hírlap. Czondi Attila, a drónértékesítéssel foglalkozó HRP Europe Kft. termékmenedzsere azt nyilatkozta:

Költséghatékonyabban és pontosabban lehet velük légifelvételeket is készíteni, amelyeknek feldolgozását és elemzését a drónszoftvergyártók termékei segítik. Fel lehet mérni, mekkora kárt okoztak a különféle természeti erők, akár nagy pontossággal meghatározható a hiányzó, letarolt növények darabszáma.

A legújabb trend, hogy a drónokat permetezésre használják olyan területeken, ahol a munkagépek nehézkesen mozognak. A permetezés hatékonyságát drasztikusan növeli, hogy az eszköz - felismerve a növényeket és növényrészeket - képes csak azok kívánt részére juttatni a permetszert. A nyár folyamán egyébként külön drónszabályozásra kerül sor.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

drón

mezőgazdaság