Újabb multi épít gyárat Magyarországon: 50 főt azonnal felvennének Tatabányán

MTI   
  Megosztom
Újabb multi épít gyárat Magyarországon: 50 főt azonnal felvennének Tatabányán

A Soulbrain vállalat 4700 négyzetméteren lítiumos akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyárt majd, a beruházáshoz a kormány 425 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt.

Hétmilliárd forintból létesít gyárat a dél-koreai Soulbrain vállalat Tatabányán, 4700 négyzetméteren lítiumos akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyártanak majd. A beruházáshoz a kormány 425 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján.

A felépülő üzem a jövőben képes lesz a Magyarországon működő nagy koreai akkumulátorgyártó vállalatok, az SK Innovation és a Samsung alapanyag-igényének kiszolgálására.

Magyarországon az ipari termelés 29 százalékát adja az autóipar, 175 ezren dolgoznak az ágazatban, és 91 százalékos az export aránya. A magyar autóipar teljesítménye 2019 első 11 hónapjában 13 százalékkal nőtt, 8947 milliárd forint termelési értéket állított elő.

A miniszter szerint a keletről érkezett beruházások egyre nagyobb szerepet játszanak a magyar gazdaságban.

2019-ben a koreai vállalatok döntöttek a legtöbb magyarországi beruházás mellett, 2014 óta összesen 1300 milliárd forint értékű 22 nagy koreai beruházás érkezett az országba, és 7000 új munkahelyet hoztak létre.

Korea piacvezető az elektromos akkumulátor gyártásában globálisan, és a két legnagyobb koreai elektromos akkumulátorokat gyártó vállalat jelenleg Magyarországon építi fel a világ legnagyobb elektromos akkumulátor gyárait. Az SK Innovation és a Samsung több milliárd euró beruházást hajt végre az országban, a világ legnagyobb elektromos akkumulátor gyártási kapacitását hozzák létre, amely újabb beszállítókat is vonz.

Dominic Lee, a Soulbrain pénzügyi igazgatója elmondta, hogy

A vállalat magyar oktatási intézményekkel is együttműködik majd, különböző képzési lehetőségeket, gyakornoki pozíciókat biztosítanak majd.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tatabánya

beruházás

támogatás

dél-korea

szijjártó péter