Díjazták a legjobbakat: elismerésben részesült a Takarék Jelzálogbank

HelloVidék   
  Megosztom
Díjazták a legjobbakat: elismerésben részesült a Takarék Jelzálogbank

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. nyerte az év jelzáloglevél-kibocsátója díjat a hazai tőkepiac egyik legkiemelkedőbb eseményén, a BÉT Legek 2019 rendezvényen, csütörtökön. A szakmai díj annak elismerése, hogy sikeres a Takarék Jelzálogbank üzleti stratégiája és működésének átalakítása refinanszírozó jelzálogbankká.

A Takarék Jelzálogbank bocsátotta ki tavaly a legtöbb jelzáloglevelet: a 160,9 milliárd forintos állományból 37 százalék, 59,7 milliárd forint volt a Takarék Jelzálogbank részesedése. Emellett a bank szervezte a legtöbb nyilvános jelzáloglevél-aukciót: a 27 hazai jelzáloglevél-kibocsátásból 15 alkalommal a Takarék Jelzálogbank ajánlott fel megvételre jelzáloglevél-sorozatokat.

Az aktív kibocsátói tevékenység elsősorban a bank refinanszírozási piacon meglévő piacvezető pozíciójának tulajdonítható, másrészt a bank stratégiájának fontos eleme a befektetői bázis folyamatos építése, a jelzáloglevelek piaci likviditásának bővítése.

A hazai piacon öt jelzálogbank működik, a forgalomban lévő, 1258 milliárd forintnyi hazai jelzáloglevél-állományt tekintve a Takarék Jelzálogbank Nyrt. piaci részesedése 20 százalék körül mozog. A Takarék Jelzálogbank refinanszírozza a legtöbb hazai, jelzáloghitelt nyújtó kereskedelmi bankot.

A Takarék Jelzálogbank sikeres tavalyi éve a Takarék Csoport gyökeres megújítását célzó stratégia mentén született. A pénzintézet 2018 áprilisa óta kizárólag jelzáloglevelek kibocsátásával és a jelzáloghitel-állományok refinanszírozásával foglalkozik, a Takarékbank és tíz másik hazai pénzintézet a partnere.

A Takarék Jelzálogbank tovább kívánja folytatni az elmúlt évben mutatott dinamikus üzleti növekedést, a stabilan nyereséges működési pálya fenntartása a tőzsdei jelenlét miatt is fontos. A Takarék Jelzálogbank a működési modell hatékonyságának további emelésével és költségcsökkentéssel igyekszik eredményességét növelni

- mondta Nagy Gyula, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója.

A Takarék Jelzálogbank üzleti stratégiájának fontos célkitűzése folyamatainak korszerűsítése, a partnerbankok számát tekintve vezető pozíciójának erősítése a jelzálog-refinanszírozási piacon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék jelzálogbank

díj

nyertes

jelzáloglevél-kibocsátó