Összefogtak a megyék: hatékonyabbá tennék a munkaközvetítést

MTI   
  Megosztom
Összefogtak a megyék: hatékonyabbá tennék a munkaközvetítést

A hatékony munkaközvetítést szolgáló munkaerőpiaci reformprogram hatodik üteme indul Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint a fővárosban, az országos bevezetés március 31-én zárul - mondta Karakó László, az Országos Foglalkoztatási Alap (OFA) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a programról szóló tanácskozáson Veszprémben.

Hangsúlyozta, hogy a program lényege a munkahelyek felkutatása, valamint a munkalehetőség hatékony közvetítése a kormányhivatalokon keresztül az álláskeresők felé. Mint mondta, jelenleg a program hatodik ütemét vezetik be Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint a fővárosban, országos bevezetése március 31-én zárul. Közölte: az OFA Nonprofit Kft. 34 programon dolgozik; az egyik legjelentősebb közelgő változtatás a felnőttképzési program reformja.

A munkaerőpiaci reformprogram 2018 harmadik negyedévi indulása óta több mint 50 ezer ember jutott munkához, így a foglalkoztatottak száma 4 millió 520 ezer

- emelte ki Hágen Tímea, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárságának főosztályvezetője. Kitért arra is, hogy 2013 óta nő a gazdaság, 2019-ben 5 százalékos bővülést mutatott az előző évhez képest, amihez jelentősen hozzájárult a munkaerőpiaci reformprogram.

A munkaerőpiaci reformprogram részeként a kormányhivatal foglalkoztatási osztálya előszűrést végez az álláskeresők között, majd ezt követően közvetít a cégek felé. Veszprém megyében tartósan másfél százalék alatti a munkanélküliségi ráta, kilenc járásban ezer fő alatti, egy járásban pedig 500 fő alatti az álláskeresők száma

- mondta Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

munkaerő

munkaerő toborzás

munkaközvetítés

győr-moson-sopron megye

vas megye

veszprém megye

zala megye