Hatalmas segítség lehet a gazdáknak: a könyv, ami felkészít a jövőre

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas segítség lehet a gazdáknak: a könyv, ami felkészít a jövőre

Megjelent az Agrárláz 2020, ami a Takarékbank elemzőinek egy olyan átfogó és egyben hiánypótló kiadványa, amely nagy segítséget jelenthet a sorsdöntő évek előtt álló magyar mezőgazdaság szereplőinek. A bemutatón Nagy István agrárminiszter példaértékűnek nevezte a könyvet - írja a magyartakarek.blog.hu.

A cikk szerint az európai uniós támogatások a következő pénzügyi ciklusban jelentős csökkenésnek indulhatnak. A fejlesztési, beruházási kényszert erősíti a munkaerőhiány, továbbá az egyre erősödő nemzetközi verseny is, amelyet súlyosbíthat, hogy az EU tovább könnyítheti az olcsó agrártermékek beáramlását az európai piacra.

A Takarékbank elemzőinek most megjelent átfogó és egyben hiánypótló kiadványa nagy segítséget jelenthet a sorsdöntő évek előtt álló magyar mezőgazdaság szereplőinek. Az Agrárláz 2020 című évkönyv alapvető célja számot adni a 2019. évi piaci folyamatokról, bemutatni a legfontosabb trendeket és összefüggéseket, valamint ismertetni a 2020-ra vonatkozó elemzői várakozásokat. Mivel már az elmúlt évet és várhatóan az elkövetkezőket is alapvetően meghatározza majd a nagyobb bizonytalanság és az ebből fakadó piaci kilengések, kiemelten fontossá válik az alkalmazkodóképesség.

A kiadványt a Takarékbank Agrár üzletág vezetői mutatták be a Portfolio Agrárium konferencián, Kecskeméten. Az eseményt megnyitó Nagy István agrárminiszter azt mondta, nagyon büszke arra, hogy a Takarékbank kiadott egy ilyen könyvet, amely példaértékű és nagy segítség a gazdáknak.

Vida József, elnök-vezérigazgató, Takarékbank a kötetről úgy fogalmazott:

Nagyon nehéz az agráriumban egy évről beszélni. Az ágazatot ciklusok, trendek, alul-és túltermelés és rengeteg bizonytalanság jellemzi. Aki nem tájékozott és nem alkalmazkodik, nem is lesz versenyképes. Éppen emiatt hiánypótló ez a kiadvány, amelynek elemzései minden területet érintenek és valamennyi gazdának szólnak, a mezőgazdaságra ugyanis valóban igaz, hogy aki lemarad, az kimarad.

Alapos, feszes munka a magyar agráriumról. Nem csak a felszínt kapargatja, valós segítség, üzleti alapú megközelítés a szektornak egy olyan banktól, amely nagyon erős agrárszakmai kompetenciákat halmozott fel. A gazdálkodási környezet, a világ megdöbbentő sebességgel változik. Ebben a gyorsan változó világban a tudás a versenyképesség alapja, amelynek fejlesztéséhez érdemes elolvasni a kiadványt.

- fogalmazta meg gondolatait az újonan megjelent kiadványról Bán Zoltán, vezérigazgató, Portfolió.

A magyar mezőgazdaság egyik fő ágazata, a gabonatermesztés gyors változásokon megy keresztül. Ahhoz, hogy a gazdák alkalmazkodni tudjanak ehhez a rohamosan változó világhoz, korszerű és széleskörű információkra van szükségük. Ez a kiadvány, amely a Takarékbank elismert agrárelemzőinek a munkája, nagyban segíti a tájékozottságot, éppen ezért ajánlom minden gazdálkodónak.

- magyarázza Petőházi Tamás, elnök, Gabonatermesztők Országos Szövetsége.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

agrár

agárium

könyv

agrárláz