Stabil támogatási rendszer: erre számíthatnak a magyar gazdálkodók

HelloVidék   
  Megosztom
Stabil támogatási rendszer: erre számíthatnak a magyar gazdálkodók

A gazdálkodók kiszámítható és stabil támogatási rendszerre számítanak 2020-ban is. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint. A Portfolio „Agrárium 2020” című konferenciáján rendezett kerekasztal-beszélgetésen az államtitkár elmondta, hogy 2015 óta dolgoznak azon, hogy az agrártámogatások rendszere gördülékenyek és hatékonyan működjön. A konferencián beszélt a támogatásokkal kapcsolatos tervekről is a 2020-as évhez fűződően.

Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint kiszámítható és stabil támogatási rendszerre számíthatnak 2020-ban is a gazdálkodók. Az államtitkár a Portfolio „Agrárium 2020” című konferenciáján rendezett kerekasztal-beszélgetésen elmondta, hogy az Agrárminisztérium, a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2015 óta dolgozik közösen azon, hogy az akkor indult új támogatási időszakban az agrártámogatások rendszere gördülékenyen és hatékonyan működjön.

Kiemelte, hogy a sertés állatjóléti támogatások esetében a tervek szerint 2020-ban a hízók után 10,5 milliárd forintot lehet majd igényelni, a kocák esetében pedig változatlan kerettel mintegy 8,6 milliárd forinttal tervez a minisztérium. A baromfi állatjóléti támogatásoknál úgy számol a tárca, hogy a gazdálkodók 14,4 milliárd forintnyi forrást igényelhetnek majd. Ezen túlmenően a tojótyúkok után 1,6 milliárd forint került betervezésre.

Az állatgyógyászati költségek támogatása tekintetében sem a tartalom, sem pedig a rendelkezésre álló pénzügyi keretösszeg nem változik ebben az évben, így ezeknek a költségeknek a részbeni finanszírozására 12,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre az állattartók számára. A Kárenyhítési Alapban 25 milliárd forint található, ahonnan a gazdálkodók március végéig megkapják a nekik járó juttatásokat.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a tenyészkoca állatjóléti támogatás kapcsán annak hosszabbítását kívánják elérni Brüsszelben. Az agrártárca azt szeretné, hogy változatlan feltételekkel lehessen a jelenlegi programot meghosszabbítani további öt évre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

agrár

agrárium

agrárium2020

konferencia