Stabil támogatási rendszer: erre számíthatnak a magyar gazdálkodók

HelloVidék   
  Megosztom
Stabil támogatási rendszer: erre számíthatnak a magyar gazdálkodók

A gazdálkodók kiszámítható és stabil támogatási rendszerre számítanak 2020-ban is. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint. A Portfolio „Agrárium 2020” című konferenciáján rendezett kerekasztal-beszélgetésen az államtitkár elmondta, hogy 2015 óta dolgoznak azon, hogy az agrártámogatások rendszere gördülékenyek és hatékonyan működjön. A konferencián beszélt a támogatásokkal kapcsolatos tervekről is a 2020-as évhez fűződően.

Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint kiszámítható és stabil támogatási rendszerre számíthatnak 2020-ban is a gazdálkodók. Az államtitkár a Portfolio „Agrárium 2020” című konferenciáján rendezett kerekasztal-beszélgetésen elmondta, hogy az Agrárminisztérium, a Magyar Államkincstár és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2015 óta dolgozik közösen azon, hogy az akkor indult új támogatási időszakban az agrártámogatások rendszere gördülékenyen és hatékonyan működjön.

Kiemelte, hogy a sertés állatjóléti támogatások esetében a tervek szerint 2020-ban a hízók után 10,5 milliárd forintot lehet majd igényelni, a kocák esetében pedig változatlan kerettel mintegy 8,6 milliárd forinttal tervez a minisztérium. A baromfi állatjóléti támogatásoknál úgy számol a tárca, hogy a gazdálkodók 14,4 milliárd forintnyi forrást igényelhetnek majd. Ezen túlmenően a tojótyúkok után 1,6 milliárd forint került betervezésre.

Az állatgyógyászati költségek támogatása tekintetében sem a tartalom, sem pedig a rendelkezésre álló pénzügyi keretösszeg nem változik ebben az évben, így ezeknek a költségeknek a részbeni finanszírozására 12,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre az állattartók számára. A Kárenyhítési Alapban 25 milliárd forint található, ahonnan a gazdálkodók március végéig megkapják a nekik járó juttatásokat.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a tenyészkoca állatjóléti támogatás kapcsán annak hosszabbítását kívánják elérni Brüsszelben. Az agrártárca azt szeretné, hogy változatlan feltételekkel lehessen a jelenlegi programot meghosszabbítani további öt évre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

agrár

agrárium

agrárium2020

konferencia