Nagy kihívás előtt állnak a családok: így segít a Takarékbank

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy kihívás előtt állnak a családok: így segít a Takarékbank

A Takarékbank az egyik legtöbb ügyfelet kiszolgáló, és az ország legnagyobb fiókhálózatát működtető bankjaként hetek óta folyamatosan monitorozza az aktuális járványügyi és gazdasági helyzet változását, modellezi a felmerülő kockázatokat. Éppen ezért a bank szoros egyeztetéseket folytat a szakmai szervezetekkel, valamint a Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal. A Takarékbank, a hazai gazdaság és a pénzügyi közvetítő rendszer felelős szereplőjeként elkötelezett annak érdekében, hogy Magyarország az elérhető legkisebb nemzetgazdasági károkat szenvedje el a világjárvány hatására - írta közleményében Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Ahogy közleményében olvashatjuk, a Takarékbank támogatja a Magyar Nemzeti Banki átmeneti vállalati hiteltörlesztési moratóriumra tett javaslatát. Ugyanakkor a szabályozónak készülnie kell arra, hogy hatékonyan működjön a bankszektor akkor, amikor az átmeneti lassulás után újra kell indítani a gazdaságot.

A bank emellett további, a vállalkozásokat segítő javaslatokat tett a múlt hét pénteken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának. Mivel a kialakult helyzetben a vállalkozásoknak várhatóan nehézzé vagy lehetetlenné válik, hogy feladatainak és kötelezettségeinek a jogszabályokban megszabott, illetve szerződésekben vállalt határidőben eleget tegyenek, ezért a Takarékbank megfontolandónak tartja egy olyan jogszabály megalkotását, amely a közigazgatási és polgári jogi eljárási és anyagi jogi határidőket a vészhelyzetre tekintettel meghosszabbítja.

A következő hónapokban nehéz helyzetbe kerülhetnek családok is, nagy kihívás ennek a kezelése, ezért a Takarékbank arra számít, hogy hasonló szabályozói könnyítésre lesz szükség a lakosságnál is, mint a vállalkozásoknál

- mondta Vida József, majd kitért arra is, hogy tisztában van vele, hogy a kórházak, a közművek, az élelmiszerboltok és a patikák mellett a pénzintézeteknek is helyt kell állniuk a legnehezebb időszakokban is. Mindent meg is tesz ezért. Mint mondta a cég naponta vizsgálja bankfiókjai és ATM-ei forgalmát, szükség esetén soron kívül intézkedik az automaták töltéséről. A jelenlegi értékelés szerint az ellátásbiztonság hosszú távon fenntartható.

A Takarékbank szükség esetére felajánlotta az MNB-nek és a Magyar Bankszövetségnek 15 mozgó bankfiókját. Az ezekben elhelyezett ATM-ekkel magas szinten biztosítani lehet a kialakult járványügyi helyzetben nehezebben elérhető országrészek folyamatos készpénzellátását. A Takarékbank kész arányos és méltányos többletterhet vállalni az állampolgárok és vállalkozások által elszenvedett, a járvány okozta károk enyhítése, a gazdaság normális működésének helyreállítása érdekében

- emelte ki Vida József.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarékbank

vida józsef

takarék csoport

családok

pénzügy