Nagy kihívás előtt állnak a családok: így segít a Takarékbank

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy kihívás előtt állnak a családok: így segít a Takarékbank

A Takarékbank az egyik legtöbb ügyfelet kiszolgáló, és az ország legnagyobb fiókhálózatát működtető bankjaként hetek óta folyamatosan monitorozza az aktuális járványügyi és gazdasági helyzet változását, modellezi a felmerülő kockázatokat. Éppen ezért a bank szoros egyeztetéseket folytat a szakmai szervezetekkel, valamint a Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal. A Takarékbank, a hazai gazdaság és a pénzügyi közvetítő rendszer felelős szereplőjeként elkötelezett annak érdekében, hogy Magyarország az elérhető legkisebb nemzetgazdasági károkat szenvedje el a világjárvány hatására - írta közleményében Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Ahogy közleményében olvashatjuk, a Takarékbank támogatja a Magyar Nemzeti Banki átmeneti vállalati hiteltörlesztési moratóriumra tett javaslatát. Ugyanakkor a szabályozónak készülnie kell arra, hogy hatékonyan működjön a bankszektor akkor, amikor az átmeneti lassulás után újra kell indítani a gazdaságot.

A bank emellett további, a vállalkozásokat segítő javaslatokat tett a múlt hét pénteken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának. Mivel a kialakult helyzetben a vállalkozásoknak várhatóan nehézzé vagy lehetetlenné válik, hogy feladatainak és kötelezettségeinek a jogszabályokban megszabott, illetve szerződésekben vállalt határidőben eleget tegyenek, ezért a Takarékbank megfontolandónak tartja egy olyan jogszabály megalkotását, amely a közigazgatási és polgári jogi eljárási és anyagi jogi határidőket a vészhelyzetre tekintettel meghosszabbítja.

A következő hónapokban nehéz helyzetbe kerülhetnek családok is, nagy kihívás ennek a kezelése, ezért a Takarékbank arra számít, hogy hasonló szabályozói könnyítésre lesz szükség a lakosságnál is, mint a vállalkozásoknál

- mondta Vida József, majd kitért arra is, hogy tisztában van vele, hogy a kórházak, a közművek, az élelmiszerboltok és a patikák mellett a pénzintézeteknek is helyt kell állniuk a legnehezebb időszakokban is. Mindent meg is tesz ezért. Mint mondta a cég naponta vizsgálja bankfiókjai és ATM-ei forgalmát, szükség esetén soron kívül intézkedik az automaták töltéséről. A jelenlegi értékelés szerint az ellátásbiztonság hosszú távon fenntartható.

A Takarékbank szükség esetére felajánlotta az MNB-nek és a Magyar Bankszövetségnek 15 mozgó bankfiókját. Az ezekben elhelyezett ATM-ekkel magas szinten biztosítani lehet a kialakult járványügyi helyzetben nehezebben elérhető országrészek folyamatos készpénzellátását. A Takarékbank kész arányos és méltányos többletterhet vállalni az állampolgárok és vállalkozások által elszenvedett, a járvány okozta károk enyhítése, a gazdaság normális működésének helyreállítása érdekében

- emelte ki Vida József.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarékbank

vida józsef

takarék csoport

családok

pénzügy