Növekvőben a napelemek száma: egyre több magyar háztartásban használják

MTI   
  Megosztom
Növekvőben a napelemek száma: egyre több magyar háztartásban használják

Továbbra is dinamikusan nő a háztartási méretű kiserőművek száma a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint, az újonnan a hálózatra kapcsolódó kiserőművek túlnyomó többsége napelemes rendszer volt tavaly.

A hivatal keddi tájékoztatása szerint természetes személyek 14 448 napelemes háztartási méretű kiserőművet telepítettek tavaly, összesen 93 megawatt (MW) beépített teljesítménnyel, míg a vállalkozások, önkormányzatok, intézmények 2458 napelemes rendszert kapcsoltak a hálózatra, 35,5 MW beépített teljesítménnyel.

Míg 2018-ban egy év alatt 82 MW új napelemes kapacitást kapcsoltak hálózatra, addig 2019-ben ez a szám 128,5 MW-ra nőtt.

Az újonnan hálózatra csatlakozó háztartási méretű kiserőművek adatait energiahordozó szerint nézve a napenergia 39 százalékkal emelkedett egy év alatt. 2019 végén az összes beépített háztartási méretű kiserőmű kapacitását vizsgálva a napelemes rendszerek részaránya 99,65 százalék volt - áll a MEKH közleményében.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

napelem

napelemek

magyar energetikai és közmű-szabályozási hivatal