Újabb intézkedés a koronavírus miatt: különleges munkarendet vezet be a szolnoki üzem

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb intézkedés a koronavírus miatt: különleges munkarendet vezet be a szolnoki üzem

A munkavállalók védelme érdekében különleges munkarendet vezet be a Stadler szolnoki üzeme

Az egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében különleges munkarendet vezet be a Stadler szolnoki kocsiszekrény üzeme

- olvasható a cég közleményében.

A döntés értelmében a termelőtevékenységet végző munkatársak néhány részterület kivételével az eddigi két műszakos munkarendről egy műszakos munkarendre térnek át, míg a termelést támogató területek munkaidő-beosztása ehhez igazodva változik.

Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára 4 havi munkaidő-keretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez. Az intézkedésektől a vállalat vezetése azt várja, hogy az üzem területén naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma jelentősen csökken.

A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatóak és fenntarthatóak legyenek. A különleges munkarend 2020. március 23-tól április 17-ig hatályos, amely időszak az egészségügyi veszélyhelyzet körülményeinek fényében lecsökkenthető, vagy szükség esetén meghosszabbítható, vagy átalakítható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

koronavírus

koronavírus-járvány

üzem

gyár

munka

különleges munkarend