Szigorú döntés: a koronavírus miatt maximum 75-en vásárolhatnak egyszerre a békéscsabai piacon

HelloVidék   
  Megosztom
Szigorú döntés: a koronavírus miatt maximum 75-en vásárolhatnak egyszerre a békéscsabai piacon

Március 23-ától, hétfőtől egyszerre maximum 75-en tartózkodhatnak a békéscsabai piac vásárcsarnokában. Hogy ezt betartassák, a belépést és a bent tartózkodást ellenőrzik, szabályozzák. Belépésre csak a Trefort utcai és a Szabó Dezső utcai fotocellás ajtók, kilépésre pedig kizárólag a vásárcsarnok közepén lévő mechanikus ajtók használhatók - írja a beol.hu.

Ahogy a portál írja, szabályozzák a békéscsabai piacon tartózkodást. A piacot és vásárcsarnokot üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. az alábbi ajánlásokat fogalmazta meg a bérlők, vásárlók megóvása érdekében:

  • A bérlők az elárusító standokon, helyeken az árut lehetőség szerint védjék be átlátszó vékony takaró fóliával.
  • Akadályozzák meg, hogy a vevők az árut fogdossák, válogassák, rakosgassák.
  • Tartsák be a higiéniai szabályokat, mint folyamatos, sűrű kézfertőtlenítés, gumikesztyű használat, pótlással.
  • Fizetéskor a bankkártyás fizetést részesítsék lehetőség szerint előnyben.
  • A bérlők a vonatkozó hatályos jogszabályokban foglaltak értelmében fokozott figyelemmel tartsák be az üzletükre vonatkozó nyitvatartási szabályokat.
  • A bérlők a standon kívül, a standhoz csatlakoztatva nem helyezhetnek el árut sem ládában, sem másmilyen formában.

A bent tartózkodók egészségének védelme érdekében a vevők lehetőség szerint a színes szalaggal megjelölt területen kívül tartózkodjanak vásárlás közben.

Az üzemeltető a vásárcsarnokban tartózkodók létszámát határozatlan időre 2020. március 23-án 0:00 órától maximum 75 főben határozza meg. Ennek betartása érdekében a belépést és a bent tartózkodást ellenőrzi, szabályozza. Ezen időszak alatt belépésre csak a Trefort utcai, illetve a Szabó Dezső utcai fotocellás ajtók használhatók. A csarnok közepén lévő két mechanikus ajtó csak kilépésre használható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

békéscsaba

piac

kijárási tilalom

rendelet