Ezek a vidéki gyárak is bezárnak: rengetegen maradnak munka nélkül

MTI   
  Megosztom
Ezek a vidéki gyárak is bezárnak: rengetegen maradnak munka nélkül

A Hankook Tire hétfőtől felfüggeszti a termelést rácalmási gyárában, a Continental pedig makói és váci gyáraiban teszi ugyanezt "a vevők szállítási igényeihez igazodva".

A Hankook Tire hétfőtől felfüggeszti a termelést rácalmási gyárában, közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. kedden. Tájékoztatásuk szerint a március 30. és április 7. közötti leállást az európai és magyarországi koronavírus helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja. Sanghon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke hangsúlyozta, hogy számukra az alkalmazottak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, ezért mindent megtesznek, ami ebben az időszakban egészségük védelme érdekében szükséges.

A kormányzati intézkedések és szabályozások figyelembevételével a vállalat már számos óvintézkedést hozott annak érdekében, hogy védőeszközök biztosításával és folyamatos fertőtlenítéssel megakadályozza a vírus terjedését alkalmazottai körében. A cég folyamatosan figyeli a nemzetközi és a hazai helyzetet és a fejlemények függvényében további intézkedéseket hozhat alkalmazottai védelme érdekében.

A Hankook a Dunaújváros melletti Rácalmáson építette fel európai gyárát, több ütemben összesen 885 millió euróból. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenlegi éves gyártókapacitása 19 millió gumiabroncs.

és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat.

Hasonló döntésre jutott a Continental, ami makói és váci gyárait illeti, hétfőtől ott is szünetel a termelés átmenetileg, az indoklás szerint "a vevők szállítási igényeihez igazodva". A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói és váci telephelye a csoport legnagyobb és legmeghatározóbb tagjának számít. Vácott hűtő-fűtő csövek és üzemanyagtömlők gyártása és szerelése mellett, műanyag és fém termékeket állítanak elő. Makón hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végzik.

Azok számára, akik munkaköre ezt megengedi, már korábban lehetővé tették az otthoni munkavégzést. A munkavállalók felhasználhatják egyéni időbankban felhalmozott óráikat vagy szabadságot vehetnek igénybe. A mindenkori szabályozásnak megfelelően a cég próbál a munkavállalóknak további lehetőségeket is kínálni.

A Continental tíz magyarországi egységénél már korábban egységes intézkedéseket hajtott végre, például szigorú utazási- és találkozókorlátozást vezettek be. További hazai gyárai és irodái jelenleg tervezett működést folytatnak, felkészülve lehetséges jövőbeli egészségügyi és üzleti intézkedések végrehajtására.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

continental

hankook tire magyarország

gyár

üzem

leállás