Koronavírus: 15 milliárdért szereznek be egészségügyi eszközöket

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: 15 milliárdért szereznek be egészségügyi eszközöket

A pénz felhasználása, a beszerzések és a beszerzett eszközökkel való készletgazdálkodás az Operatív Törzs utasítása alapján történik. Kedden négy - a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos - kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, köztük ez is.

Több mint 15 milliárd forintot csoportosít át a kormány a koronavírus elleni védekezésben használt egészségügyi eszközök beszerzésére, mondta a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A pénz felhasználása, a beszerzések és a beszerzett eszközökkel való készletgazdálkodás az Operatív Törzs utasítása alapján történik.

Kedden négy - a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos - kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az utóbbiról azt mondta Farkas, hogy a hiteltörlesztési moratórium mostantól vonatkozik a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevőkre és a munkáltatók által adott kölcsönre is. Döntöttek arról is, hogy a december 31-ig tartó törlesztési moratórium után a bankoknál felhalmozódott költségeket a futamidő alatt igazságosan és évente egységesen kell elosztani.

Farkas Örs emlékeztetett, hogy a veszélyhelyzetet meghatározott időre hirdették ki, és ez a napokban lejár, ami azt jelenti, hogy az ez idő alatt meghozott egyes rendelkezések is hatályukat vesztik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

egészségügy

támogatás

eszközbeszerzés