Koronavírus: 15 milliárdért szereznek be egészségügyi eszközöket

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: 15 milliárdért szereznek be egészségügyi eszközöket

A pénz felhasználása, a beszerzések és a beszerzett eszközökkel való készletgazdálkodás az Operatív Törzs utasítása alapján történik. Kedden négy - a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos - kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, köztük ez is.

Több mint 15 milliárd forintot csoportosít át a kormány a koronavírus elleni védekezésben használt egészségügyi eszközök beszerzésére, mondta a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A pénz felhasználása, a beszerzések és a beszerzett eszközökkel való készletgazdálkodás az Operatív Törzs utasítása alapján történik.

Kedden négy - a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos - kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az utóbbiról azt mondta Farkas, hogy a hiteltörlesztési moratórium mostantól vonatkozik a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevőkre és a munkáltatók által adott kölcsönre is. Döntöttek arról is, hogy a december 31-ig tartó törlesztési moratórium után a bankoknál felhalmozódott költségeket a futamidő alatt igazságosan és évente egységesen kell elosztani.

Farkas Örs emlékeztetett, hogy a veszélyhelyzetet meghatározott időre hirdették ki, és ez a napokban lejár, ami azt jelenti, hogy az ez idő alatt meghozott egyes rendelkezések is hatályukat vesztik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

egészségügy

támogatás

eszközbeszerzés