Koronavírus: várhatóan június-júliusra tetőzik a járvány

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: várhatóan június-júliusra tetőzik a járvány

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartott Kormányinfót. Beszéltek a vírus hazai lefolyásáról, a felkészültségről és gazdaságösztönző intézkedésekről is - írja a Pénzcentrum.

A következő napokban a fertőzések száma meg fog nőni, az egészségügyi rendszer felkészült

- mondta el Gulyás Gergely.

Vannak eszközök, melynek száma azonban nem egy válsághelyzetre lett kakulálva: 2500 lélegeztetőgép van ma Magyarországon, a kormány gyors ütemben igyekszik növelni ezek számát - fogalmazott.

Elmondta, hogy még több száz milliárd forintra lesz szükség a védekezéshez, ez a pénz rendelkezésre áll. 80-90 százaléka a fertőzötteknek tünetmentes, kevés olyan eset van, ahol csak a vírus az egyetlen halál ok.

A kormányinfón kiderült, hogy újabb gazdaságösztönző intézkedések jönnek, amelynek lényege a munkahelyek megóvása - ennek része a hiteltörlesztési monatóruim.

Szóba került a vírus hazai lefolyása is: Gulyás Gergely azt mondta újságírói kérdésre válaszul, hogy a magyar virológusok és matematikusok segítségével meghatározható a vírus tetőpontja, de nagyon sok a bizonytalanság, és rengeteg eltérő becslés van.

Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés.

A legfrissebb információkért a koronavírusról: katt ide.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kormányinfó

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány