Koronavírus: várhatóan június-júliusra tetőzik a járvány

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: várhatóan június-júliusra tetőzik a járvány

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartott Kormányinfót. Beszéltek a vírus hazai lefolyásáról, a felkészültségről és gazdaságösztönző intézkedésekről is - írja a Pénzcentrum.

A következő napokban a fertőzések száma meg fog nőni, az egészségügyi rendszer felkészült

- mondta el Gulyás Gergely.

Vannak eszközök, melynek száma azonban nem egy válsághelyzetre lett kakulálva: 2500 lélegeztetőgép van ma Magyarországon, a kormány gyors ütemben igyekszik növelni ezek számát - fogalmazott.

Elmondta, hogy még több száz milliárd forintra lesz szükség a védekezéshez, ez a pénz rendelkezésre áll. 80-90 százaléka a fertőzötteknek tünetmentes, kevés olyan eset van, ahol csak a vírus az egyetlen halál ok.

A kormányinfón kiderült, hogy újabb gazdaságösztönző intézkedések jönnek, amelynek lényege a munkahelyek megóvása - ennek része a hiteltörlesztési monatóruim.

Szóba került a vírus hazai lefolyása is: Gulyás Gergely azt mondta újságírói kérdésre válaszul, hogy a magyar virológusok és matematikusok segítségével meghatározható a vírus tetőpontja, de nagyon sok a bizonytalanság, és rengeteg eltérő becslés van.

Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés.

A legfrissebb információkért a koronavírusról: katt ide.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

kormányinfó

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány