Jó hír a gazdáknak: a kijárási korlátozás alatt nem kell külön igazolást bemutatniuk

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a gazdáknak: a kijárási korlátozás alatt nem kell külön igazolást bemutatniuk

Annak igazolására, hogy a gazdálkodó a tevékenysége végzésének céljából hagyta el lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges.

Ahogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara írja közleményében, a kormány 2020. március 28. napjától április 11-ig kijárási korlátozásokat vezetett be. Ennek értelmében csak alapos indokkal (köztük a mezőgazdasággal kapcsolatosak) kerülhet sor a lakóhely, tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az illetékes hatóságokkal egyeztetett, és ezúton is tájékoztatja tagjait: annak igazolására, hogy a gazdálkodó a tevékenysége végzésének céljából hagyta el lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gazdaság

koronavírus

kijárási korlátozás

nemzeti agrárgazdasági kamara