Milliárdos beruházás: így bővítette termelési kapacitását a salgótarjáni gyár

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: így bővítette termelési kapacitását a salgótarjáni gyár

Egymilliárd forintos beruházásban bővítette termelési kapacitását a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. Salgótarjánban, a fejlesztéshez a Széchényi 2020 keretében nyertek támogatást - közölte az MTI-vel a cég.

Mint a közleményben írják, a feldolgozóiparban tevékenykedő társaság a 994,4 millió forintos beruházáshoz 497,4 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán.

A pénzből számos gépet és eszközt szereztek be és helyeztek üzembe a cég salgótarjáni ipari parkban lévő telephelyén, így szerelőautomatát, fröccsöntőgépeket, adagolót, temperálót, darálót.

A Mikropakk Kft. 27 éve működő, műanyag fröccsöntéses technológiára alapozott műanyagtermékek gyártásával foglalkozó családi vállalkozás. Kínálatukban a legkülönfélébb csomagolóeszközök - záróelemek, kupakok, egyedi célra és igényekre fejlesztett rendszermegoldások - és precíziós elektronikai alkatrészek találhatóak. A cég 80 százalékban exportra termel, az élelmiszer-, gyógyszer-, építő-, kozmetikai- és az autóipar beszállítói.

A 250 dolgozót foglalkoztató társaság a 2019. évi (nem végleges) adatok szerint 8 milliárd 850 millió forint árbevételt és egymilliárd 600 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelt el. A cég árbevétele egy évvel korábban 8,2 milliárd, nyeresége 1,5 milliárd forint volt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyár

felújítás

korszerűsítés

beruházás

salgótarján