Döntött a Takarékbank: a határidő előtt átállítják a POS-terminálok limitjét

MTI   
  Megosztom
Döntött a Takarékbank: a határidő előtt átállítják a POS-terminálok limitjét

Folyamatosan állítják át a Takarékbank által működtetett, kártyás fizetésnél használt POS-terminálok limitjét, hogy még az április 15-i határidő előtt PIN-kód megadása nélkül lehessen érintéssel vásárolni 15 ezer forintos egyszeri tételig. Ezzel a pénzintézet adatai szerint negyedével csökkenhet a PIN-kódos vásárlások aránya. Arra kérik az ügyfeleket, fokozottan figyeljenek bank- és hitelkártyájuk biztonságára

A pénzintézet az általa szolgáltatott mintegy 3500 terminál szoftverét távoli eléréssel frissíti az éjszakai órákban, hogy nappal zavartalanul működjön a kártyaelfogadás. A terminált használó kereskedők, szolgáltatócégek azzal tudják segíteni a frissítést, hogy a következő napokban éjjel sem kapcsolják ki a készülékeket, és így lehetővé teszik az új beállítás letöltését.

A Takarékbank levélben kérte erre valamennyi POS-terminált használó ügyfelét. A sikertelen letöltéseket a bank nyomon követi és amennyiben szükséges, felveszi a kapcsolatot a kereskedővel, hogy április 15-éig mindenképpen átálljon a POS-terminál.

A kormány a koronavírus terjedésének lassítása érdekében döntött arról, hogy április 15-étől 5 ezer forintról 15 ezer forintra emeli a POS-terminálon keresztüli, PIN-kód nélküli érintéses vásárlás limitjét. Így ritkábban kell a terminálon megadni a négyjegyű kódot, ezzel is csökkentve a vírusfertőzés kockázatát.

A Takarékbank bank- és hitelkártyáival átlagosan 7100 forintért vásárolnak az ügyfelek érintéssel, a limit megemelésével pedig mintegy 25 százalékkal lehet csökkenteni a PIN-kód használatához kötött vásárlások arányát.

A limit megemelésétől függetlenül, biztonsági okokból továbbra is meg kell adni a PIN-kódot, ha az egymás utáni érintéses vásárlások összértéke meghaladja – a Takarékbank által működtetett POS-terminálok esetében – a 45 ezer forintot.

A Takarékbank kéri ügyfeleit, továbbra is ügyeljenek kártyájukra és az azon található adatok biztonságára, valamint érintéses fizetés előtt ellenőrizzék, hogy a helyes összeg szerepel-e a POS-terminál kijelzőjén.

Mivel a POS-terminálok frissítése folyamatosan tart a bankszektorban, ezért a rendelet kihirdetése az április 15-i határidő közötti átmeneti időszakban, kereskedőnként eltérően, a terminálok 5 ezer vagy 15 ezer forint felett kérik megadni a PIN kódot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

terminál

pos-terminál

takarék

takarékbank