Megugrott az érdeklődés faktorálás iránt: ettől tartanak most nagyon a cégek

HelloVidék   
  Megosztom
Megugrott az érdeklődés faktorálás iránt: ettől tartanak most nagyon a cégek

A bizonytalan helyzetben a cégek a fizetési határidő előtt pénzükhöz szeretnének jutni. Sokan tartanak attól, hogy a válsághelyzetben a vevők nem, vagy csak késve tudnak fizetni.

Az elmúlt hetekben többszörösére ugrott a faktorálás iránt érdeklődők száma a Takarék Faktorháznál. Sok cég tart likviditási problémáktól amiatt, hogy a válsághelyzetben a vevői nem, vagy csak késve tudnak fizetni. A faktorálást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is jó és válságálló megoldásnak tartja a következő időszakra, közölték.

Márciusban háromszor annyian érdeklődtek a Takarék Faktorháznál a faktorálás iránt, mint februárban, úgy, hogy elsősorban a hónap második felében – a veszélyhelyzet kihirdetése után – ugrott meg a megkeresések száma. A Takarék Faktorház munkatársai az elmúlt hetekben azt tapasztalták, hogy

A faktorálást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is megfelelő megoldásnak tartja a mostani válsághelyzetben. A kamara második javaslatcsomagjának azonnali intézkedései között található a faktorálási lehetőségek bővítése, mint az egyik lehetőség az életképes hazai vállalkozások kiemelt támogatására, likviditásuk növelésére.

A faktorálás nem igényel tárgyi fedezetet, ingatlan jelzálogot. A Takarék Faktorház nem csak finanszírozást nyújt az ügyfeleinek, hanem adminisztrációs szolgáltatást is. Ezen kívül akár hitelbiztosítást kínál a vevők nemfizetése esetére és még a követelésbehajtásban is segít – mondta Garamszegi Tamás, a Takarék Faktorház vezérigazgatója.

A Takarék Faktorház munkatársai az ügyfelekkel folytatott beszélgetések alapján úgy látják, hogy szinte az összes szektorban tartanak az alapanyagbeszerzés akadozásától, a munkavállalók kiesésétől, és attól, hogy ennek következtében nem tudják kiszolgálni ügyfeleiket, akiket ezért elveszítenek. Az ügyfélreferensek tapasztalata szerint

Az informatikai vállalkozásokat viszont kevéssé érinti a jelenlegi helyzet. Az információszolgáltatással, -közvetítéssel foglalkozó cégek kifejezetten növekedést várnak, és beruházásokat terveznek, hogy ki tudják szolgálni a növekvő igényeket. A takarítással, valamint a fertőtlenítőszergyártással foglalkozó cégek a jelenlegi helyzetben prosperálnak, ugyanakkor problémát okozhat a rendkívül erőteljes keresletet kiszolgálása. A munkaerőközvetítők egyelőre azzal küzdenek, hogy pótolni tudják a külföldi munkavállalók kiesésével keletkezett űrt. Az agrárszektorban, ahol egyelőre az elmúlt napok fagyos időjárása okozta a legtöbb problémát, a vállalkozások többsége tart attól, hogy a korlátozó intézkedések megnehezítik vagy lehetetlenné teszik az exportot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarékbank

takarék

takarék faktorház

faktorálás

koronavírus

koronavírus-járvány