Megszólalt az iparkamara elnöke: ezek az adózók nem nagyon számíthatnak további segítségre

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt az iparkamara elnöke: ezek az adózók nem nagyon számíthatnak további segítségre

A gazdaságvédelmi mentőcsomaggal kapcsolatban, miszerint elegendő lesz-e a munkanélküliség kezelésére, Parragh László azt mondta: attól függ, az érintetteknek mi volt az eddigi jövedelemforrásuk.

Legalább két lépcsőben fognak visszatérni a gazdaság különböző ágazatai a normális működésbe, nyilatkozta a Magyar Hangnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh szerint először az életben maradáshoz nélkülözhetetlen ágazatok, mint például az élelmiszerkereskedelem, energiaellátás pörög fel, majd pedig azok következnek, amik helyváltoztatáshoz kötöttek - ilyen a tömegközlekedés és a turizmus is.

Az állásvesztők számáról azt mondta, senki nem tud pontos adatokat. A meghatározás támpontjai közé sorolta, hogy a bérmunkában foglalkoztatottaknak azonnal felmondtak, sok kisadózó (KATA) veszítette el a bevételt termelő munkáját, és ott vannak még azok is, akik alkalmazottként dolgoztak egy vállalkozásnál. Jelenleg még sokan dolgoznak otthonról is, sok a leállás, például az autóiparban, és sokan vannak fizetés nélküli szabadságon is.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a kormányzat gazdaságvédelmi mentőcsomagjának intézkedései elegendőek lesznek-e a munkanélküliség kezelésére (becslések szerint akár százezerre is nőhet az állástalanok száma, miközben az álláskeresési támogatást három hónapra folyósítják).

A gazdaságvédelmi mentőcsomaggal kapcsolatban, miszerint elegendő lesz-e a munkanélküliség kezelésére, Parragh azt mondta: attól függ, az érintetteknek mi volt az eddigi jövedelemforrásuk.

A katás vállalkozó nem nagyon számíthat semmire. A bejelentett foglalkoztatottak viszont jogosultak munkanélküli segélyre, illetve átképzésre

– nyilatkozta. Az élelmiszeriparban például mutatkozik kereslet.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

parragh lászló

magyar kereskedelmi és iparkamara

koronavírus

koronavírus-járvány