Több száz milliós fejlesztés a koronavírus miatt: így készül a járvány berobbanására a győri kórház

HelloVidék   
  Megosztom
Több száz milliós fejlesztés a koronavírus miatt: így készül a járvány berobbanására a győri kórház

A húsvéti hosszú hétvége legfontosabb megyei híre a járvánnyal kapcsolatban, hogy a Petz-kórházban legalább 100 új intenzív ágyat helyeznek el. Dr. Tamás László János, a Petz főigazgatója kérdésünkre hangsúlyozta: a lépést egyelőre nem indokolja a helyi megbetegedések száma. Számítani kell azonban arra, hogy a járvány bármikor „berobbanhat” Győr térségében is. Ezért a legnagyobb ellátási biztonságra készülnek fel - írja a Kisalföld.

Ahogy a portál írja, két dolgot lehet tenni, hogy minél kevesebb áldozatot szedjen hazánkban a koronavírus:

  • csökkenteni kell a megbetegedések számát a személyes találkozások minimalizálásával
  • illetve növelni az egészségügyi ellátórendszer kapacitását.

Ezen belül a legfontosabb, hogy az intenzív osztályon lévő ágyak és a lélegeztetőgépek számát tudják növelni. Ezen pedig már napok óta dolgoznak a Petzben. A győri kórház vezetése két tervet készített az intenzív ágyak számának növelése érdekében. Jelen helyzetben az egyiket valósítják most meg.

Célegyenesben vagyunk ötven Covid-19 intenzív ágy kialakításában és tíz altatógéppel felszerelt műtő készenlétbe helyezésével. Megyénkben a fertőzések száma komoly növekedést mutat, de szerencsére jelenleg még nem jelentősen szaporodik a fertőzött súlyos betegek számát mutató görbe. Mégis úgy ítéljük meg, hogy tovább kell bővíteni az intenzív ágyak számát. Ezzel készülünk fel arra, ha a járvány még nehezebb helyzet elé állít bennünket

– közölte Dr. Tamás László János.

A kórház „A” épületében végzik most a fejlesztést. Ennek az épületnek része egy hatalmas új oxigéntartály, vákuum és sűrített levegő központ üzembe helyezése. Az új ágysávoknak mindhárom orvosi gáz felszereltségi része lesz. A jelenlegi állás szerint hat héten belül kell késznek lennie a legalább 100 új intenzív ágynak a Petz-ben.

A mostani borzalmas járvány következménye lehet, hogy bizonyos esetekben gépi lélegeztetésre van szükség a súlyos szövődmények kezelésére, ezért van szükség a fejlesztésre. Dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel a kezdetektől fogva segítettük és támogattuk, hogy minél előbb megkezdődhessen ez a nagyon fontos lépés

– mondta Kara Ákos, Győr egyik országgyűlési képviselője.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

győr

győr-moson-sopron megye

kórház

fejlesztés