Ébredeznek az autógyárak: a kecskeméti Mercedesnél is elindul a munka

HelloVidék   
  Megosztom
Ébredeznek az autógyárak: a kecskeméti Mercedesnél is elindul a munka

Több gyártó is úgy döntött, újraindítja a termelést: a győri Audi és az esztergomi Suzuki mellett április végén a kecskeméti Mercedesnél is folytatódik a munka.

Ahogy korábban mi is írtunk róla, újraindul a gyártás a győri Audiban. Április végén a Suzuki esztergomi gyára is elindul: előreláthatóan április 27-én kezdődik újra a termelés egyműszakos munkarendben. A HVG információi szerint az eddig tervezettnél ugyan hat nappal később, de a hónap végén részlegesen elindul a munka a kecskeméti Mercedes-gyárban is.

Korábban szó volt tóla, hogy ha a koronavírushoz kapcsolódó helyzet lehetővé teszi 22-én elkezdődhet a termelés a gyárban, ám végül csak április 28-án indul újra a munka. A portálnak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elmondta, hogy április 27-ig egyedül az elengedhetetlenül szükséges feladatokat végzik el minimális dolgozói létszámmal.

Április 28-án aztán egyműszakos munkarendben, fokozatosan kezdődik újra a munka

– mondta a cég.

A 4400 dolgozó egészségét és biztonságát ígéretük szerint szigorú higiéniai intézkedésekkel védik majd és a gyár felfutását rugalmasan alakítják majd. A német anyavállalat, a Daimler AG mindenhol a helyi járványhelyzetnek megfelelően, illetve a hatósági előírásokat figyelembe véve országonként eltérő szabályozást vezetett be a telephelyein. A magyarországi gyár vezetősége folyamatosan egyeztet a szakszervezetekkel, hogy megtalálják a megoldást, miként lehet a dolgozók munkahelyét és bérét is hosszú távon biztosítani.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

mercedes

kecskemét

gyár

autó

autóipar