Bejelentette az Electrolux: leállt a termelés a jászberényi fagyasztóláda üzemben

MTI   
  Megosztom
Bejelentette az  Electrolux: leállt a termelés a jászberényi fagyasztóláda üzemben

Leállt a termelés az Electrolux jászberényi fagyasztóláda üzemben, a gyártás leállítása a cég üzleti átalakulásával van összefüggésben - közölte az Electrolux Lehel Kft. közleményben.

A tájékoztatás szerint a döntést 2019 szeptemberében jelentette be az Electrolux, az új vállalati stratégiával összhangban. A jövőben a felsőkategóriás termékcsoport gyártására fókuszál a magyarországi vállalat, a fagyasztóláda termékek gyártását pedig kiszervezik.

Az 1997 óta működő fagyasztóláda-üzem az eredeti terveknek megfelelően április 9-ig folyamatosan üzemelt. Az üzem 113 munkatárssal működött, akiknek egy része a jászberényi hűtőszekrénygyár másik üzemében tovább dolgozik, 82-en pedig végkielégítéssel távoznak a cégtől. A tájékoztatás szerint a jászberényi telephelyen gyártják a szabadonálló felülfagyasztós és beépített hűtőket is, ezeket a termékcsoportokat a jelenlegi üzembezárás nem érintette.

Szintén Jászberényben működik a vállalat porszívógyára, amelynek átszervezése - szintén a tavaly szeptemberben bejelentett cégcsoporti döntés alapján - folyamatban van. Ez az üzem 2020. augusztusig működik, a gyártás kiszervezése 2021. január 31-én zárul.

A közlemény kitér arra, hogy az Electrolux kiemelten kezeli a COVID-19 koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet. Minden országban, ahol az Electrolux jelen van, a WHO ajánlásával összhangban megelőző intézkedéseket és szigorú irányelveket vezetett be, hogy megelőzze a koronavírus terjedését.

Jelezték: a Jászberényben 2019 szeptemberben bejelentett átszervezést nem érintette a kialakult járványügyi helyzet. Az átszervezés a korábban megkötött szociális megállapodás alapján megy végbe, biztosítva a rögzített kompenzációs csomag teljeskörű kifizetését és az érintett munkatársak elhelyezkedését támogató programokat. A veszélyhelyzet miatt azonban az egyéni álláskeresési konzultációk jelenleg online, telefonon érhetők el, de a munkaviszony megszűnését követően még három hónapig továbbra is biztosítottak az érintett munkatársak számára.

Az Electrolux évente több mint 60 millió háztartási és professzionális készüléket értékesít a világ több mint 150 országban. Az Electrolux csoport forgalma 2018-ban 12,4 milliárd euró volt, alkalmazottainak száma pedig 54 ezer.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

elektrolux

jászberény

fagyasztóláda gyár

fagyasztóláda

gyár

gyártás

átalakítás